BMW представи новата Серия 7 с фарове на два етажа и 31-цолов дисплей!

2004
2022

BMW води луксозния сегмент в нова ера, подчинена на иновациите в областта на устойчивостта и цифорвизацията. С новото BMW Серия 7 най-успешният производител на премиум автомобили в света осигурява насочени към бъдещето възможности за наслада на най-високо ниво от радостта от шофирането, уникалния комфорт при пътуване и дигиталните изживявания. В центъра на тази нова интерпретация е BMW i7. Луксозната лимузина с чисто електрическо задвижване е напълно интегриран член на моделното семейство и показва как ексклузивното изживяване при шофиране и максималният уют в интериора могат да бъдат комбинирани с последователна устойчивост.

Смяната на поколенията на върха на моделната гама на BMW е свързана с нова дефиниция на лукса, фокусирана върху човека, неговото съзнание, неговите потребности и неговите емоции. Освен присъствието, елегантността и изключителното премиум качество, то олицетворява преди всичко прогресивно отношение, което се характеризира с иновации с пряко въздействие върху потребителското изживяване, цялостната свързаност и образцова устойчивост. По този начин новото BMW Серия 7 е насочено към светоусещането на модерна целева група, която се изправя пред предизвикателствата си с ангажираност и отговорност и използва индивидуалната мобилност като възможност да изживее уникални моменти във всекидневието и по време на пътуване.

Символ на новаторски потенциал и крайъгълен камък в актуалната моделна офанзива
С външния си дизайн, както и с оформлението на интериора новото BMW Серия 7 е символ на един модерен, концентриран върху същественото стил. Фокусираният върху типичните за марката елементи дизайн на предната част на моделите на BMW от луксозния сегмент осигурява ясна диференциация от другите моделни семейства на марката. Иновативните елементи на оборудването като BMW Theatre Screen, мултисензорното изживяване BMW iDrive с най-новото поколение на системата за управление BMW Operating System 8, както и BMW Curved Display и Асистентът за маневриране за автоматизирано паркиране и маневриране подчертават напредничавия характер на луксозните лимузини. Иновативни импулси за максимален уют в интериора освен разширения пространствен комфорт поставят и уникалната In-Car-Entertainment система и опцията Executive Lounge с оптимизирана позиция за почивка, както и новаторското оборудване на интериора BMW с комбинация от  Individual кожа Merino и кашмир.

45 години след дебюта на BMW Серия 7 седмото поколение на модела отново е най-модерният и иновативен автомобил в луксозния сегмент. В същото време новият модел впечатлява с уникална в сегмента цялостна автомобилна хармония. BMW Серия 7 за пореден път се превръща в символ на иновативния потенциал на BMW Group.

Световната премиера на новото BMW Серия 7 през април 2022 година и въвеждането на пазара през ноември 2022 година са централните елементи в актуалната моделна офанзива на марката в луксозния сегмент. 

Портфолио от задвижващи системи съобразено с пазарните особености производствена локация с богати традиции
Новото BMW Серия 7 е проектирано изцяло наново за особено взискателни целеви групи на глобалния автомобилен пазар. Това се вижда и от портфолиото от задвижващи системи, съобразени със спецификите на различните пазари – с ексклузивни предложения за Китай като най-важен пазар, и дизеловия модел за Европа.

По отношение на пространствения комфорт новото поколение на луксозните лимузини на BMW се издига до ново измерение. За разлика от своите предшественици новото BMW Серия 7 ще се предлага само във версията с дълго междуосие на каросерията, което гарантира максимален пространствен комфорт на задната седалка. Различните аспекти на неговия характер се дефинират чрез специфичните дизайнерски елементи и вариантите на задвижването. Гамата на новото BMW Серия 7 вече включва и модели на марките BMW i и BMW M, които могат да се използват за интензивно подчертаване на техните разнообразни характеристики, от елегантни, модерни и устойчиви до подчертано спортни и динамични.

За пръв път за новото BMW Серия 7 се предлага избор както от двигатели с вътрешно горене и Plug-in хибридни системи, както и напълно електрическо задвижване. Разнообразието в портфолиото от задвижванията е базирано на модернизираната гъвкава автомобилна архитектура и е изражение на глобално ориентираната стратегия за новото издание на BMW Серия 7. По този начин BMW Group взема предвид индивидуалните нужди на клиентите, инфраструктурните условия и законовите разпоредби на всички релевантни пазари по света. В Европа въвеждането на модела първоначално ще се осъществи само с BMW i7. В САЩ, на китайския автомобилен пазар и в други избрани пазарни региони, в допълнение към изцяло електрическата версия, от старта на продажбите ще се предлагат и два модела всеки с бензинов двигател и 48-волтова Mild-Hybrid технология.

На множество пазари вероятно към началото на 2023 година ще бъдат въведени Plug-in хибридните модели на новото BMW Серия 7. Сред тях е и първият BMW M Автомобил с редови шестцилиндров бензинов двигател и Plug-in хибридно задвижване. Освен това в Европа непосредствено след въвеждането на пазара гамата ще бъде допълнена с модел с дизелов двигател и 48-волтова технология Mild-Hybrid. По-късно ще има избор и между други варианти на напълно електрическия модел BMW i7, сред тях и бъдещият върхов модел BMW i7 M70 xDrive.

Моделите на новото BMW Серия 7, също както и техните предшественици, ще се произвеждат в завода на BMW Group в Динголфинг. Най-голямата производствена мощност на компанията в Европа съчетава традициите и бъдещето. Тя е и центъра за компетентност на BMW Group за производството на компоненти за електрически задвижвания. Високо интегрираното електрическо задвижване и високоволтовата батерия на BMW i7 също се произвеждат там. В Динголфинг на една и съща поточна линия се произвеждат автомобили с двигатели с вътрешно горене, с Plug-in хибридни системи и с напълно електрическо задвижване. Освен напълно електрическите BMW iX и новото BMW Серия 7 там се сглобяват и луксозните спортни автомобили на BMW Серия 8 и моделите на BMW Серия 5.

Две  BMW M модификации  на базата на новото BMW Серия 7
В световен мащаб гамата от модели на новото BMW Серия 7 ще бъде допълнена с два BMW M варианта с електрифицирано задвижване. Още през пролетта на 2023 година ще дебютира новото BMW M760e xDrive (среден разход на гориво: 1,2 – 1,1 л/100 км; среден разход на електроенергия: 26,9 – 25,8 кВтч/100 км; CO2 емисии: 28 – 25 г/км според WLTP; данни според NEDC: – ) с мощност 420 кВт/571 к.с. и въртящ момент 800 Нм. За особено вълнуващи ускорения електромоторът осигурява временен Boost с допълнителна мощност до 30 кВт/40 к.с. Специфичният за M дизайн на екстериора и интериора включително изпускателна система с характерните двойни ауспухови накрайници от двете страни с индивидуална геометрия подчертава динамичните характеристики на BMW M автомобил с Plug-in хибридна технология.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин