BMW показа M60 – спортна версия на електрическия iX


5
ян.
2022

BMW пусна по-наточен вариант на iX – M60. Над 600 к.с. и спринт до 100 км/ч за под 4 секунди

С BMW iX M60 хората от Мюнхен представиха за първи път автомобил на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас. Топмоделът на електрическия SUV от висок клас се различава само по някои детайли от деривата си без M-лого, като с 619 к.с. и 1100 Нм максимален въртящ момент е значително по-потентен.

На външен вид M60 се познава единствено по апликациите си. BMW няма специални брони или други елементи, които да го отличават от останалите му събратя по модел. Има само някои надписи M- и M60 – всичко това е умишлено. iX няма за цел да мутира в спортен автомобил с М емблема, а да задоволи желанията на клиентите, които искат по-голяма мощност. Разбира се освен с повече конски сили, автомобилът разполага и с друга настройка. Окачването например е усъвършенствано от хората от M GmbH – има и система Launch Control за задвижването. Така това електрическо BMW взема спринта до 100 км/ч за 3,8 секунди.

BMW проявява умишлена сдържаност при спортното iX

Спортни седалки, спортен волан или други типични за BMW M-моделите детайли липсват в това iX. Няма дори и специални джанти – само досегашните спортни джанти с логото М. Освен тях единствено лакираните в синьо спирачни апарати с лого М издават спортния модел. Засега от BMW не обявяват цени, но AUTO BILD смята, че BMW iX M60 ще стартира от около 260 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин