BMW отвори център за IT проекти в Румъния

0807
2024

BMW Group разширява глобалната си мрежа от ИТ и софтуерни центрове с откриването на нова локация в Клуж-Напока, Румъния. В сътрудничество с NTT DATA, BMW TechWorks Румъния ще се превърне в център за европейски ИТ и софтуерни проекти и ще ускори дигиталната трансформация на компанията.

„С BMW TechWorks Romania засилваме присъствието си в ЕС и допринасяме значително за дигиталното изживяване на нашите клиенти“, обяснява Александър Буреш, CIO и старши вицепрезидент на BMW Group IT и подчертава: „Нашите глобални ИТ центрове осигуряват бизнес ИТ решения и софтуер в дългосрочен план и ускоряват прилагането на нашата ИТ стратегия, базирана на най-новите технологии като иновации в облака и изкуствен интелект.“

Партньорство с NTT DATA

NTT DATA е дългогодишен партньор на BMW Group и носи своя богат опит в гъвкавата разработка на софтуер и изключителната си мрежа в румънския ИТ пейзаж в съвместното предприятие.

„Сътрудничеството ни с BMW Group е свидетелство за нашето взаимно уважение и споделена визия за бъдещето на автомобилната индустрия. Съчетавайки силните си страни, ние сме готови да предоставим иновативни и трансформиращи решения, които ще бъдат от полза за нашите клиенти по целия свят„ казва Киери Кимура, EVP на NTT DATA, Inc. и главен изпълнителен директор на EMEAL.

BMW TechWorks Румъния се управлява от двама силни партньори с цел да се превърне в ориентир за дигиталната трансформация на индустриалната екосистема на BMW Group. Това е почетна мисия, която NTT DATA получава след 30 години ценно партньорство между нашите две компании“, подчертава Мария Мец, главен изпълнителен директор на NTT DATA Romania.

Идеални условия за динамичен растеж

Съвместното предприятие ще удвои работната си сила до 250 разработчици до края на годината. В дългосрочен план целта е да се достигне четирицифрен брой служители, за да се разширява последователно глобалната софтуерна експертиза на BMW Group. Динамичният път на растеж се отразява и в амбициозните бизнес цели: целта е да се постигнат двуцифрени милионни обороти до края на годината.

Ралф Валтрам, вицепрезидент и ръководител на Global DevOps Hubs, обяснява: „BMW TechWorks Romania се присъединява към глобална мрежа от ИТ центрове, която вече включва локации в Германия, Южна Африка, САЩ, Португалия и Китай“ и добавя: „Клуж-Напока, известен със своята благоприятна за иновациите екосистема, предприемачество, стартиращи фирми и висока плътност на ИТ талант, предлага идеални условия за съвместното предприятие“.

Акцент върху ИТ проектите в ЕС

Новият ИТ център разработва централни градивни елементи за ИТ проекти с акцент върху Европа:

Свързани поръчки: Сожните вериги за доставки и системи за управление изискват мрежови ИТ системи

Digital Shopfloor: Модерните производствени ИТ като гръбнак на BMW iFactory

Модел за директни продажби: Разработване на централни ИТ компоненти за внедряване на модела за директни продажби на BMW и MINI в Европа

Иновационен център Клуж-Напока

Мариан Хаус, главен изпълнителен директор на BMW TechWorks Румъния: „Искаме да привлечем квалифицирани ИТ таланти за нашия бърз растеж през следващите години и затова сме особено доволни от отличното техническо образование в университетите в Клуж-Напока и оживената технологична сцена на града.“ Емил Петру, главен изпълнителен директор на BMW Techworks Romania, добавя: „Горди сме, че сме част от BMW Group от днес и да играем решаваща роля в оформянето на дигиталната трансформация на компанията тук, в Румъния“.

Общо повече от 9400 служители по целия свят вече работят в областта на ИТ и разработването на софтуер за BMW Group и нейните съвместни предприятия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин