BMW освежава гамата си

2501
2016

Нови двигатели за Серия 4, xDrive за Серия 2 Gran Tourer, нови джанти за M4 GTS – BMW въвежда леки промени в много от моделите си

Нови двигатели, ново оборудване, повече екстри – за 2016 г. BMW освежава своята моделна гама. Ето как:

Серия 2 Cabrio: пакетът Open Air включва автоматичен климатик, отополение на волана, висококачествена аудиосистема, нов ветробран, както и отвор за товари в задната седалка.

Серия 2 Gran Tourer ще получи още една 4х4-версия със 150 к.с.

Серия 2 Gran Tourer ще получи още една 4х4-версия със 150 к.с.

Серия 2 Gran Tourer: от пролетта 218d xDrive Gran Tourer ще бъде втората модификация с 4х4-задвижване. Дизелов мотор със 150 к.с. ще прехвърля мощността си към четирите колела посредством 6-степенна ръчна трансмисия. 8-степенната автоматична Steptronic ще бъде опционална.

Серия 3: под капака на 325d (седан и комби) в бъдеще ще работи 4-цилиндров дизелов агрегат с работен обем 2 л. 224 „коня“ ще гарантират на „тройката“ спринт 0-100 за 6,5 сек (при лимузина с ръчна скоростна кутия) и 6,1 сек (лимузина с автоматик). Разходът ще варира между 4,9 и 5,2 л (по норма).

Серия 4: при този модел BMW изцяло ще актуализира избора от бензинови мотори. Върхова версия остава 440i с редови „шестак“, 326 к.с. и технология TwinTurbo. Максималният й въртящ момент е 450 Нм, с 50 повече, отколкото досега. Агрегатът ще може да бъде комбиниран и с xDrive. При 430i мощността ще бъде вдигната от 245 на 252 к.с., а 4-цилиндровият мотор на 420i ще генерира 184 „коня“. Новост е 4-цилиндровият дизел в 425d, който също като останалите версии ще бъде предлаган в изпълненията Coupé, Cabrio и Gran Coupé. Благодарение на турбо тук ще бъдат налични 224 к.с. при максимален въртящ момент 450 Нм.

За кабриолетите от BMW са подготвили пакета Open Air с отопление на врата и висококачествена аудиосистема.

За кабриолетите от BMW са подготвили пакета Open Air с отопление на врата и висококачествена аудиосистема.

Серия 4 Cabrio и M4 Cabrio: за специалната версия Performance, която вече е разпродадена, има допълнителна опция – двукомпонентни джанти M Carbon в размери 9,5х19 за предната ос и 10,5х20 за задната. Така М4 GTS се превръща в първия автомобил на планетата, който ще бъде оборудван с джанти, създадени от алуминий и карбон. Те спестяват около 7 кг от теглото и са комбинирани с гуми Michelin Pilot Sport Cup 2.

Серия 6: в рамките на навигационния пакет ConnectedDrive в бъдеще ще бъде включена възможност за зареждане на смартфона без кабел. Инфотейнмънт системата ще има структура на менютата като при Серия 7.

Серия 7: версията с двойно задвижване 740Li xDrive ще отпразнува премиерата си. Нейният 6-цилиндров мотор с 326 к.с. ще ускорява лимузината за 5,2 сек от 0 до 100 км/ч. От март всички версии на „седмицата“ ще разполагат с опцията „дистанционно паркиране“. Благодарение на нея с натискане на бутон BMW-то влиза и излиза от паркоместа без изобщо шофьорът да седи в колата. Освен това ще има нови цветове и материали за интериора.

 

Х-моделите в бъдеще ще получат по-богато оборудване.

Х-моделите в бъдеще ще получат по-богато оборудване.

Х3 и Х4: серийно и двата модела ще получат мултифункционален волан, сензор за дъжд и темпомат с функция за спиране. Ще има също нови пакети оборудване и цветове, както и ъпдейт за опционалната навигационна система Professional.

Х5 и Х6: и при тях серийното оборудване ще стане по-богато. За паркинг сензорите няма да се доплаща, при Х5 М, Х6 и Х6 М освен това ще има и камера за заден ход.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин