BMW май са превърнали тази Серия 3 E30 в пикап?


21
апр.
2021

Първоаприлска шега от Мюнхен под формата на пикап? Този път не. Зад предницата на това BMW E30 Серия 3 се крие японска техника от  концерна Toyota.

BMW никога не са произвеждали пикап. И въпреки това моделите с открита товарна повърхност имат традиции в Мюнхен. През 1986 г. работници от завода преустройват една Серия 3 E30 с разполагащ със 195 к.с. мотор от М3 в пикап, за да могат да превозват по-лесно инструменти из завода. Впоследствие като първоаприлска шега BMW преработва едно М3 Е92 в пикап, в пикап мутира и едно Х7.  Това ново творение от Щатите не е дело на BMW, но е не по-малко впечатляващо.

Автомобилите-донори не са били в движение

Отговорни за преработката са студенти от университета CTEC в Алабама. Вместо да преработват задницата на Серия 3, те са избрали обратния път и са обединили предницата на произведено през 1987 г. BMW 325i с произведена през 2001 г. Toyota Tacoma. В случая не са били съсипани ценни класики, тъй като и двата автомобила не са били в движение. Колкото и странна да изглежда на пръв поглед тази комбинация, резултатът е впечатляващ.

Според нас единствено елементите за покриване на фаровете са малко излишни, иначе предницата на E30 подхожда чудесно на японския пикап. Толкова добре, че творението ще бъде показано на изложението Alabama Auto Show.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин