BMW иска да възроди Серия 6?

0107
2024

През 2026 г. моделът вероятно ще замени Серия 8

Според нова информация автомобилният производител от Мюнхен иска да възкреси Серия 6. Моделът трябва да наследи серия 8. Също така се посочва, че SUV-ът XM е застрашен от спиране.

Информацията идва от анонимни източници от сектора на доставчиците. Серия 6 трябва да се появи през втората половина на 2026 г., малко след планираното приключване на производството на Серия 8. Възродената Серия 6 по същество ще поеме ролята на Серия 8, във версии Coupe и кабриолет. Серия 8 в момента се предлага с две врати, с четири врати и като кабриолет.

Последната серия 6 от поколението F12 беше заменена от серия 8 през 2018 г. Въпреки сходните размери, баварците позиционираха Серия 8 значително по-високо и съответно я направиха по-скъпа. Според информацията новият автомобил ще бъде базиран на платформата CLAR на компанията, която може да побере двигатели с вътрешно горене, както и хибридни и електрически задвижвания с батерии.

Силно поляризиращият мощен PHEV SUV BMW XM все още е сравнително нов на пазара. Твърди се, че автомобилният производител няма планове да замени модела след края на производството му в края на 2028 г. Имаше планове за напълно електрическа версия, но те бяха отхвърлени.

Иначе от марката твърдят, че няма планове за ново пускане на Серия 6 или за спиране на XM. Това, което се говорело, били само слухове и нищо повече.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин