BMW готви Х7

BMW иска да пусне на пазара през 2019 г. 7-местен SUV с името X7. Вероятно неговата 4-местна луксозна версия ще бъде по-комфортна дори от Серия 7

2903
2016

От документ за годишната пресконференция на BMW стана ясно, че баварците ще пуснат Х7! Детайли за дизайна на колата още няма, но вероятно най-големият SUV на марката ще се придържа към оформлението на моделното семейство Х.

Инженерите на марката работят по проект F17 за 7-местен SUV, който ще бъде върховото попълнение в гамата от високи BMW-та. Х7 ще използва платформата CLAR, същата като при новата Серия 7, и вероятно ще наследи и задвижващите агрегати на луксозната лимузина – дори V12.

Планирано е и пускането на версия, при която последните два реда седалки са заменени с две отделни места за върхов комфорт. В интервю пред AutoNews изпълнителният директор на BMW Северна Америка Лудвиг Вилиш споделя, че около 1 процент от версиите на Х7 ще бъдат специален нишов модел, който ще струва между 100 и 200 хил. щатски долара. При специалната версия на високия „номер 7” вероятно екстериорният дизайн ще бъде различен, очакваме да има сериозни разлики и при интериора. Възможно е Х7 да бъде по-луксозен дори от BMW Серия 7. И двете версии на SUV-а ще бъдат произвеждани в американския завод в Спартънбърг (щата Южна Каролина). В тази връзка BMW оповести, че ще прави и компактен кросоувър – вероятно Х2, както и ултралуксозен модел, чието наименование ще започва с 8 или с 90.

На заден план: BMW разширява завода в Спартънбърг

BMW ще разшири завода си в Спартънбърг и ще го превърне в най-големия на марката. Заради нарастващото търсене на спортни SUV-ове баварците разширяват своята фабрика в Южна Каролина. Тя ще има капацитет от 450 000 автомобила до края на 2016 г., оповести шефът на концерна Норберт Райтхофер. Това е с 50 процента повече, отколкото в момента. Броят на работниците ще бъде увеличен от 8000 на 8800. Досега най-големият завод на BMW беше в Динголфинг, от който за миналата година са излезли 343 000 автомобила. За същия период от Спартънбърг са излезли 297 000 коли. В САЩ в момента се правят Х3, Х4, Х5 и Х6.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин