AUTO BILD България / Black Series от тунера Luethen Motorsport за Mercedes-AMG GT S

Black Series от тунера Luethen Motorsport за Mercedes-AMG GT S

Тунерът Luethen Motorsport е разработил карбонов Bodykit за Mercedes-AMG GT S. Мощността е увеличена до над 600 к.с. Така се движи сребърната стрела!


31
окт.
2016

Числото 612 просто подхожда Mercedes-AMG. Защото с толкова конски сили разполагат не само чисто новият E 63 S 4Matic+ и ранните модели 65 (по-късно с 630 к.с.), но и този AMG GT S. Но чакайте малко, дори и актуалният върхов модел GT R извлича „само“ 585 к.с. от 4-литровия V8 битурбо. Как тогава GT S може да развива 612 к.с.? Просто трябва да закарате спортния си автомобил на тунера от Хамбург Luethen Motorsport. И който иска, ще получи не само по-висока мощност, но и напълно индивидуален карбонов комплект за AMG GT.

Заден спойлер, заден дифузор, преден сплитер и допълнителни аеродинамични елементи над въздухозаборниците – Luethen Motorsport изработват тези карбонови детайли за AMG GT. Предлагат се различни лакови покрития с матова, копринено матова или блестяща повърхност. Клиентите могат да изберат и структурата (по-фина или по-груба). Друго предложение за екстровертните купувачи е оцветеният карбон, който е познат и от моделите на Audi performance, при които в карбоновата структура е втъкана цветна нишка.  Качеството на изработката е безупречно и би могло да идва и директно от Mercedes-AMG. Имате пълно свобода да монтирате аеродинамичните елементи, които после могат да бъдат демонтирани без следа. Единствено големият заден спойлер се предлага само в комбинация с предния сплитер – по аеродинамични съображения, казват Luethen Motorsport. Цената на комплекта е от 28 000 лева, но без монтаж. Поотделно елементите естествено са по-скъпи.

По-мощен от Mercedes-AMG GT R

Увеличението на мощността със 102 к.с. постига с тунинг-модул, който обаче не е разработен от  Luethen Motorsport. С мощността си от 612 к.с. и 780 Нм максимален въртящ момент тунингованият автомобил изпреварва не само серийния GT S (510 к.с. и 650 Нм), но и актуалният върхов модел AMG GT R (585 к.с. и 700 Нм). Времето за ускорение от 0 до 100 км/ч е еднакво – 3,6 секунди за тунингования GT S и GT R. Въпреки това обаче може да се каже, че увеличената мощност се усеща. Благодарение на максималния въртящ момент от 780 Нм тунингованият GT S се движи изключително. Доста по-бързо от серийния GT S, като в същото време турбомоторът реагира все така добре на командите с педала на газта, а трансмисията AMG-Speedshift е сред най-бързите на пазара. Въпреки спортните пружини и масивните джанти GT S на Luethen Motorsport  не вози прекалено твърдо и не трополи, единствено бихме желали малко по-висока стабилност по курса.

Джантите се предлагат и за други модели

Една от възможните причини са недостатъчно високата стабилност по курса са големите ковани джанти. Тестовият автомобил бе оборудван с 20х10-цолови джанти отпред и 21х11-цолови джанти отзад. В комбинация със снижената с 25 милиметра отпред и 30 милиметра отзад каросерия GT S лежи на пътя много стабилно, но всичко това е за сметка на динамиката на управлението. Комплект джанти струва минимум 19 500 лева.

Black Series визия за AMG GT

С ниския си преден сплитер и масивния заден спойлер AMG GT S на Luethen Motorsport силно прилича на AMG GT Black Series. И тъй като последната ни информация е, че Mercedes-AMG няма да пускат на пазара актуалния модел с тази визия и ако не ви се чака следващия, може да изберете модификациите на Luethen Motorsport за AMG GT S.

Технически данни Mercedes-AMG GT S Luethen Motorsport • двигател: 4-литров V8 битурбо • мощност: 450 кВт (612 к.с.) • максимален въртящ момент: 780 Нм при 3750 – 5250 об/мин • ускорение: 0-100 км/ч за 3,6 сек • максимална скорост: 330 км/ч.

Извод

Luethen Motorsport осигурява Mercedes-AMG GT S визия за  Mercedes-AMG GT S. Индивидуално разработените елементи са изработени перфектно и придават още по-спортно излъчване на GT S. Цените на изцяло карбоновите елементи не са високи.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин