Bimobil EX 412: Iveco-то за експедиции

Без значение дали сте тръгнали на сафари или на къмпинг, Biomobil EX 412 е точният кемпер за вас. Автомобилът за експедии се справя отлично с офроуда и разполага с интелигентни детайли в каросерията

3101
2018

Bimobil представи нов модел за експедиции. EX 412 е модифицирано Iveco Daily с 4х4-задвижване и двигател, генериращ 180 к.с. Предимството на машината е, че благодарение на офроуд способностите си тя е идеалният спътник както за сафари в Африка, така и за къмпинг сред дивата природа.

Влизането в превозното средство с дължина 6,7 м, широчина 2,28 м и височина 3,28 м е улеснено посредством две електрически стъпенки. Е, ако решите да се качите по-високо, ще бъдете пораздрусани от окачването, което е проектирано да издържа на предизвикателствата на офроуд терена. Aвтомобилът за експедиции радва с невероятния си жилищен отсек, обзаведен с висококачествено светло дърво – ако клиентът пожелае, разбира се. Цената се уточнява на момента. Серийно кемперът е оборудван с мебели от фурнир и алуминий. Точно пред входната врата се намира сиво-черна холна гарнитура, на която могат да се разположат максимум четири души. Масата се регулира по височина. След отварянето на голям капак отстрани цялата зона за седене се превръща в нещо като кафене навън. Този капак обаче е опционален – и излиза близо 2600 лева!

В базовия пакет на Bimobil EX 412 е включен кухненски бокс с мивка, газова печка, чекмедже и шкафове за посудата. На когото плотът не му е достатъчен за готвене, може да разгъне и дъска, която да използва за удължение. Освен това има и хладилник с компресор и обем 110 л. Зоната за спане се намира в задната част. Двойното легло е с размери 2,13х1,33 метра. Много удобни са лампите за четене и шкафовете над леглото, в които можете да съхранявате облекло и книги.

Полезен товар до 780 килограма

Под двойното легло има отопляема площ за съхранение, до която имате достъп както отвън, така и отвътре. На същото място са монтирани и защитеният от замръзване резервоар за свежа вода с обем 200 л, както и 145-литровият за отпадна. Общо можете да натоварите 780 кг. Място за багаж има и в пространството над кабината, както и в алуминиевите кутии, достъпни отвън.

А къде се намира санитарният възел? В предната част на колата. Отдясно до местата за сядане има отделно помещение, в което са монтирани малка тоалетна и мивка. Когато човек излезе от тоалетната, влиза директно в „душкабината“ – а самият душ е интегриран в ниша на стената. Плъзгаща се врата пази жилищния отсек от водата. В пода има малка ваничка, която се покрива, когато човек няма нужда от нея. За отвеждането на топлия въздух след къпане има отдушник. Автомобилът за експедиции на базата на Iveco Daily 4×4 струва минимум 360 000 лева – колкото излизат и конкурентите му.

Извод

EX 412 на Bimobil е функционален и същевременно комфортен. Голямото легло с удобен матрак е невероятно, както и местата за седене, с които машината се превръща в кафене – само с отварянето на капак отстрани. Много рафиниран е и душът, интегриран в нишата на стената.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин