BHTC от 1 г. произвежда компоненти за автоклиматици в България


6
юни
2016

Преди малко повече от година, на 23 май 2015 г., BHTC направи официалното откриване на българското си предприятие. То произвежда панели за обслужване и управление на климатични инсталации за автомобили. Към него е създаден развоен център за иновации, един от петте световни центрове на компанията. Съоръжението, което е на практика първият завод в Икономическа зона „София-Божурище“, е на стойност около 60 млн. лв. В тази връзка BHTC получи сертификат за инвеститор „Клас А“. Сред клиентите на компанията са почти всички големи автомобилни производители – Daimler, BMW, Audi, Volkswagen Group, Volvo, Renault, а в областта на товарните автомобили –  MAN, Volvo, Scania.

Генералният мениджър на компанията за България Мартин Ниланд обобщава: „Създадохме над 200 работни места, получихме признание като инвеститор и спомогнахме за разрастването и развитието на процъфтяващия автомобилен сектор в страната.“ Повече от 70 висококвалифицирани служители работят за развойния център на компанията, както и в производството. За да си осигури компетентен персонал, BHTC поддържа регулярни контакти и провежда срещи със студенти и академични ръководства на техническите университети в София, Габрово и Русе.

Още по темата

Card image cap
500-килограмова скала размаза Fiat Punto

13
мар.
2016

Огромен скален къс се свлече от скат над международен път Е-79 в близост до Симитли и удари Fiat Punto, по чудо пътниците са невредими

Card image cap
Запознайте се с Берта, най-голямата машина за копаене на тунели

5
апр.
2017

След четири години и близо 3 км пробив нейното пътуване приключи

Card image cap
„Яхтаджийска“ версия на Volvo V90 Cross Country

30
окт.
2017

Volvo Cars дарява 300 000 евро в подкрепа на борбата против замърсяването на океаните

Card image cap

В последния брой:

Архив >