Benz с крилати врати от Boschert


16
мар.
2019

Тази преработка на Mercedes C 124 привлича погледите: огромните крилати врати позволяват качването към задната седалка. Този Boschert B300 Gullwing струва 2 милиона лева!

Mercedes с крилати врати, какъвто не е имало досега: единственият и неповторим Boschert B300 Gullwing е създаден в края на 80-те години на базата на Mercedes 300 CE (C 124). Моделът с крилати врати, създаден от инженера по индустриален дизайн Хартмут Бошерт в момента е обявен за продажба – за невероятните 2 милиона лева! Благородната тунинг-фирма е измислила концепцията „SL с четири места“ и е произвела притежаващия разрешение за движение по нормални пътища прототип за автосалона във Франкфурт през 1989 г. Създадени са и десет автомобила без крилати врати. Първоначално автомобилът е сребрист, а по-късно получава актуалния си цвят. Крилатите врати са с широчина от 1,66 метра. Те се отварят и затварят електро-хидравлично. Последните няколко сантиметра се поемат от системата за затваряне на ключалката, създадена за задния капак на W-124-T-модел.

Фаровете, радиаторната решетка и интегралните седалки заедно със системата за предпазни колани са от SL от серия R 129. Междуосието е идентично с това на C 124, а задницата е скъсена с 25 сантиметра. Броните, предният капак и калниците са изработка на Boschert. Окачването е дело на Nivotronik и се регулира хидравлично с до 40 милиметра. 6-цилиндровият агрегат на Gullwing е с оборудван с две Garret-турбини и интеркуулер. Резултатът са 283 к.с. и – според продавача – максимална скорост от 258 км/ч. Продавачът прилага също и подробни планове за конструкцията, оригинално видео, снимки, книги и доказателства от сервизните инспекции.  

Още по темата

Card image cap
AC Schnitzer ACL2S: 400 „коня” в преработеното BMW M240i

24
окт.
2017

За 30-ия си рожден ден AC Schnitzer не организира шумно парти с „пиячка”, а лансира ACL2S – тунинг проект на базата на M240i

Card image cap
BMW M4 с душа на Muscle Car

4
ное.
2017

BMW M4 e eдно от „най-горещите“ спортни купета на пазара. Ето защо не е изненада, че върху него работят дори американски тунинг фирми: TAG Motorsports превръща М4 с кит на Vorsteiner в истинска бойна машина

Card image cap

В последния брой:

Архив >