Новини » Bentley Continental GT Mulliner W12: флагман с 659 к.с.

Bentley Continental GT Mulliner W12: флагман с 659 к.с.

0907
2022

Bentley Continental GT Mulliner W12 в момента е „най-бързият, най-динамичен и най-луксозен“ модел от гамата на Continental, поне според британския автомобилен производител. Новото попълнение бе показано на „Goodwood Festival of Speed“. 

Continental GT Mulliner W12: новият флагман

След като неотдавна бе показан Continental GT Azure, а през май 2022 г. и GT Speed – с актуализирано окачване и подобрено съотношение тегло-мощност, автомобилният производител показа новия си флагман  Bentley Continental GT Mulliner W12, който естествено предлага още повече.  Mulliner W12 се предлага както като Coupé, така и като кабриолет.

Двигател и мощност на Bentley Continental GT Mulliner W12

Както личи от името, Bentley Continental GT Mulliner W12 използва битурбо 6-литровия 12-цилиндров мотор на Speed, който е тунингован с 4 процента до 659 к.с. С това малко увеличение на мощността спринтът от 0 до 100 км/ч се взема за 0,1 секунда по-бързо (3,6 секунди), а максималната скорост на Coupé-то е 335 км/ч.

Bentley Continental GT Mulliner W12 се различава от останалите модели на Continental по решетката, вентилационните отвори с надписи Mulliner, фаровете и осветените прагове на вратите. Освен това автомобилът е оборудван с активно въздушно окачване с три камери и може да бъде оборудван опционално с карбоново-керамични спирачни апарати. Както и при GT Sport режимите на движение „Bentley“ и „Comfort“ на GT Mulliner разпределят въртящия момент равномерно между предната и задната ос, докато режимът „Sport“ е ориентиран към задната ос.

Интериор – часовник Breitling на арматурното табло за допълнителна ексклузивност

Вътрешното пространство се предлага в общо осем трицветни комбинации и серийно е оборудван с пакета „Mulliner Driving Specification“. Естествено, възможно е и допълнително оборудване: седалките, вратите и задните странични части получават мотива „Diamant in Diamant“, за чиято разработка според Bentley са били необходими 18 месеца.

Сред най-ексклузивните детайли в интериора са часовник на арматурното табло Breitling.

Цени и пазарен старт

Британският автомобилен производител досега не е посочил информация относно цените. Очакванията са новият Bentley Continental GT Mulliner W12 да стартира от около 465.000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин