Bentley Continental GT: с технологии от филмите за Бонд

Новият любимец на футболистите и рапърите иска да се превърне в най-доброто GT на планетата – с най-големите стоманени спирачни дискове, 3-камерно въздушно окачване, 635 конски сили... и какво ли още не


31
авг.
2017

Continental GT е не просто луксозен автомобил, но и спасител. Защото благодарение именно на този модeл Bentley успява да оцелее. От 2003 г. до днес британците успяват да продадат 66 000 бройки. Както се досещате, голяма част от клиентите имат или работно облекло с къси гащи и номер на гърба, или са много добри в рапирането. Спечелвайки именно подобни високоплатежни потребители, Bentley успя да си гарантира лидерска позиция с сегмента на Grand Tourer-ите. Ето защо третото поколение на модела е призвано да бъде най-доброто Gran Turismo на планетата. За целта не само остарялата платформа от VW Phaeton е изпратена в историята, но и дизайнът е изцяло променен. И докато визуалната промяна между първата и втората генерация на модела спокойно може да мине за фейслифт, то при третата става дума за нещо радикално ново.

В сравнение с предходната генерация предната ос е изместена с 13,5 см напред, което позволява по-дълъг капак над двигателя и по-плоска предница. И двете неща са препратка към прототипа EXP Speed 6 от 2015 г. – т.е. хората от Bentley си удържаха на думата и действително вложиха елементи от концепцията в серийното производство. Въпреки увеличените междуосие и широчина GT веднага е разпознаваемо като Bentley. За целта съдействат огромната радиаторна решетка и класическите четири фара. Единствено стойката на номера изглежда като чуждо тяло в иначе изключително стилното оформление.

Британците запълват празнината между калника и разреза преди врата с елегантно W12-лого – с него всички ще разберат, че карате топмодификацията с 635 к.с. Задницата също е сериозно променена в сравнение с предшественика. Стоповете са придобили нова елипсовидна форма, която дублира тази на ауспусите. Производството на Continetal GT ще започне през септември 2017 г. след 4 години процес на разработка. При старта на продажбите колата ще бъде предлагана единствено с „разточителния” W12 с 635 к.с. Очакваме, че новият Continental GT ще струва около 400 000 лева.

В интериора автомобилът предлага няколко изненади. Влизането в колата не е проблем, а регулируемите в 18 позиции седалки с отопление, климатизация и масажна функция предлагат достатъчно комфорт за абсолютно всеки. При поглед към скоростомера истинските Bentley Boys ще изпаднат в шок: защото GT 2018 ще бъде първото серийно Bentley с дигитални уреди! Демек виртуален кокпит вместо класически кръгли инструменти. Британците обещават богата функционалност (вкл. прехвърляне от км/ч на мили в час с натискане на бутон) – и се стремят да останат верни на традициите, като правят компютърното изображение максимално близко до визията на конвенционалните уреди. При изключен двигател човек може да си помисли, че новото GT навигира само посредством Virtual Cockpit, подобно на Audi R8 или Lamborghini Huracan. С натискане на стартовия бутон след секунда дървеният панел се завърта и „открива“ 12,3-инчов тъчскрийн.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >