Bentley Continental 24: мирише на пари


30
май
2017

Щом чуете Bentley, със сигурност в съзнанието на мнозина от вас асоциацията би била за „лимитирани серии“. Някои от тях са като Bentayga Falconry от Mulliner, фина препратка към спорта на царете. Други, като например новия Bentley Continental 24, са насочени към по-малко консервативните клиенти. Continental 24, съзададен в чест на завръщането на британския автомобилен производител в 24-часовия маратон на Нюрбургринг, е голям, ярък и не толкова „едрогабаритен“ модел на Bentley. Както казват, разни хора, различни идеали.

Очевидно цялата гама ще бъде сведена до 24 коли, които са предвидени само за пазара в Европа, но с достатъчно ресурс Bentley може да направи нещо подобно и за САЩ. Моделът е вдъхновен от 700-те конски сили на Bentley Continental GT Supersports – най-бързият Bentley създаван досега. В допълнение към мощта, двигателят на Supersports W12 има въртящ момент от 1016 Нм и благодарение на титаниевия ауспух вдига достатъчно шум, за да заглуши „хейтърите“ в местния клуб.

Най-забележителната характеристика на Continental 24 е завършекът в патешко жълто или червен гранат върху графитено черен корпус, подобно на състезателните автомобили Bentley Team ABT Continental GT3. Размахът на боята дори се пренася към 21“ джанти, чиито спици са в тон с елементи по каросерията. Акцентите в екстериора са също карбоновите огледала и черните спирачни апарати, а хромът целенасочено е избегнат.

„Двуцветната“ тема продължава и в интериора на Continental 24, с жълт или червен акцент върху почти всички черни рамки и тапицерии. Черните велурени седалки са обработени с контрастни диамантени шарки. Жълтите или червени нюанси се простират в смело дизайнерско решение из целия кокпит. Както се очаква, наоблегалките за глава се откроява логото на Continental 24.

Не е изненадващо, че моделът далеч не е евтин. Доставките започват през юли, като цените стартират от 250 000 евро, или около 500 000 лева. Вероятно „спортист“ ще се радва на повече внимание от нишовия такъв Bentayga Falconry.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >