Bentley спира V8-битурбо мотора, но…

2610
2023

Bentley спира V8-битурбо двигателя, но това важи само за Европа – освен това засега моторът остава в SUV-а Bentayga. Плановете за бъдещето на луксозната марка!

Трудни времена за почитателите на Bentley-Fans: само няколко месеца след съобщението, че W12 двигателят ще бъде изпратен в пенсия, идва нов удар: от края на тази година ще бъде спрян от производство и V8-битурбо агрегатът!

Новината за края на V8 не е изненадваща, но може би нейният момент. В края на 2020 г. британците обявиха със стратегията  „Beyond100“, че до 2030 възнамеряват да станат изцяло CO2-неутрални.

Освен това от 2025 г. всеки модел ще се предлага и като хибрид. Така, че отпадането на двигателите с голям обем все пак е изненадващо.  

За Bentley Bentayga V8 двигателят все пак ще може да се поръчва

Все пак осемцилиндровият агрегат ще остане засега в Bentayga. Въпросът е докога. За моделите Continental GT/GTC и Flying Spur краят на поръчките за V8-версиите настъпва през ноември 2023 г. Поне в Европа – на останалите пазари V8 двигателят засега остава в гамата.

За да се сбогува подобаващо с V8 агрегата, Bentley предлага за Continental GT и GTC пет впечатляващи пакета под името „Curated by Mulliner“. Тези пакети трябва да послужат като вдъхновение за клиентите и могат да бъдат допълнително индивидуализирани, например посредством екстериорен стайлинг пакет, който включва цветни акценти за вътрешното пространство.

В средата на ноември 2023 г. идва краят

Ако искате да си поръчате Bentley Continental GT или GTC с разполагащия с 550 к.с. 4-литров V8-битурбо двигател и пакета „Curated by Mulliner“, трябва да побързате, тъй като поръчките са отворени само до средата на ноември.

Как ще продължат нещата след това? Bentayga ще продължи да се предлага с V8, а Flying Spur – само като Plug-in-хибрид. А Continental GT? Той се предлагаше само с V8 или W12 мотор… Може би Bentley ще го пуснат като Plug-in-хибрид.

В края на 2025 г. ще бъде представено първото изцяло електрическо Bentley, преди през 2030 г. да бъдат произвеждани само електрически модели на Bentley в Крю. Трудни времена за феновете на Bentley!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин