Bentley преработва основно своя луксозен SUV Bentayga – вижте какво се променя!

0107
2020

Фейслифт за Bentley Bentayga: луксозният SUV получава освен по-модерна предница и променена задница, нови екстри във вътрешното пространство.

Bentley освежи Bentayga: след пет години британците преработиха своя луксозен SUV – както отвън, така и отвътре. Bentayga е в тон с вече обновените модели Continental GT и Flying Spur.

При дизайна на екстериора има някои новости. Дизайнерският отдел на Bentley е обзавел огромния SUV с напълно нова предница. Радиаторната решетка е по-голяма и по-правоъгълна от досега, а матричните LED-фарове са изтеглени още по-нагоре и са с нова, елипсовидна форма. Бронята на Bentayga също е модифицирана и с по-спортни въздухозаборници.

По задницата също има промени: задният капак със светлините е в стила на Continental GT. Регистрационният номер е слязъл един етаж надолу в задната броня, което отваря място за надпис Bentley под логото. Също интегрирани в бронята са големите ауспухови тръби, които са с формата на задните светлини. Нов дизайн на джантите и свежи цветове на каросерията придават завършек на промените по външността на Bentley Bentayga.

Нова инфотейнмънт система и много място в Bentayga

От Bentley са направили повече от само промени на някои детайли в интериора на Bentayga. Освен минимално модифицирания волан и новите дръжки на вратите (сега хоризонтални вместо вертикални), от  Bentley са обновили интериора с нови седалки и нови декорации. Климатизираните задни седалки се предлагат вече и в петместната версия на Bentayga, а пасажерите отзад ще разполагат с от 3 до 10 см повече пространство за краката.

Bentayga ще получи и нова инфотейнмънт система с 10,9-инчов дисплей, както и серийни Apple Carplay и Android Auto. Важно за водача: с фейслифта се появяват дигитални уреди вместо класическите. Централният монитор сега е разположен по-високо, а позиционираните над него вентилационни дюзи са обединени в общ елемент.  

Bentley продължава да залага на W12 мотор

От Bentley са преработили окачването на модела – за по-добра управляемост пък следата на задната ос е по-широка с 20 мм. Под капака на двигателя няма промяна: познатият ни V8-битурбо агрегат е с досегашните си технически характеристики. 550 к.с. и 770 Нм максимален въртящ момент, както и 4,5 секунди за спринта от 0 до 100 км/ч. Максималната скорост е 290 км/ч. Базовата цена на модернизираната Bentayga е 373 000 лв. На по-късен етап ще се появят и Plug-in-Hybrid с V6 и Bentayga „Speed“ с 6-литров W12 двигател.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин