Bentley на базата на Panamera


12
февр.
2019

Bentley тества следващия Flying Spur, базиран на платформата на Porsche Panamera. Освен версия с W12 агрегат, ще има и Plug-in-хибрид

След „най-доброто Gran Turismo на света“ се появява и „най-добрата лимузина на света“: След като Bentley показа Gontinental GT, сега британците работят по новия Flying Spur. Нов прототип бе засечен почти без маскировка по време на тестове в планината Харц в Германия. Flying Spur притежава предницата и масивната радиаторна решетка на новия Continental GT. Прототипът обичайно е оборудван с типичните за Bentley 21-цолови джанти. В задницата впечатление правят огромните задни светлини с познатия ни от Bentayga B-светлинен подпис. Също както и при GT ауспуховите тръби са овални.

Вътрешното пространство както и дигиталното арматурно табло и въртящият се 12,3-инчов тъчскрийн са от Continental GT. Що се касае до задвижването, то Flying Spur във всеки случай ще се предлага с новоразработения W12 агрегат. Неговите 635 к.с. ще са напълно достатъчни, за да ускорят тежащата над 2 тона луксозна лимузина до темпо 100 км/ч за под 4 секунди. Що се отнася до другите моторизации, напълно възможно е Flying Spur да получи двигателите на Porsche Panamera. Вероятна е дори и Plug-in-хибридна версия на голямото Bentley. AUTO BILD предполага, че Bentley ще покаже новия Flying Spur още през тази година.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >