Bentley и Tabbert: бляскава двойка за 800 000 лева

0801
2020

РАЙНЕР Е ВИДЯЛ ПОЧТИ ВСИЧКО В ЖИВОТА. Като жител на остров Зюлт се познава с всякакви странни птици. Иначе казано: целият му остров е защитена зона за странни и редки „птици“. Тук всеки се хвали с каквото иска. „Подобен автомобил обаче кара само брокерът на недвижими имоти“, казва Райнер, домакин на къмпинга, и клати глава.

Аз бях обявил, че ще се появя с 15-метрово возило с ремарке. Bentley Bentayga V8 и новият Tabbert Cellini 750 HTD. Райнер си помисли: „С това трябва да отидеш на мястото за каравани, иначе тук няма място за теб.“ И затова съм тук – на място 19, високата трева шумоли от вятъра, а семейството в 35-годишния VW Bulli започва да ме одумва. Аз пък седя в плажен кош. Зад мен е черешката на тортата по отношение на караваните, а пред мен са 24 часа спокойствие и наслада. Дюната е свободна за игра с тези четири оси. Шефът ме попита дали искам да тествам тази луксозна каравана, но никой не е предполагал, че ще тегля тази каравана с още по-луксозен автомобил.
Няколко часа преди това в Хамбург. Задействам електрическия теглич на Bentley (надпис: VW AG… ау…) и след това приближавам баааавно, съвсем бавно 2,8-тонната каравана посредством електрическо приспособление за доближаване до автомобила. Само да не одраскам лилавия лак (официално наименование Cricket Ball).
След три часа и половина път стигам до ферибота до остров Зюлт. Обмислям дали накрая на караваната да не сложа табела: моят автовлак е с дължина 15 метра. Би било дори скромно от моя страна, тъй като след 5,14 метра автомобил идват 10,27 метра каравана. Не ти трябват огледала, а полеви бинокъл.

Посредством дистанционно управление и електромотор караваната се доближава бавно до автомобила. После Bentley може да тегли автовлака
Bentley Bentayga V8 (inkl. Extras ca. 250.000 Euro) und Tabbert Cellini (ca. 100.000 Euro). Das teuerste Gespann Deutschlands.

Какво се случва отзад ли? Трудно е да се каже. Но и няма значение. Тъй като, когато караш Bentley, погледът ти е устремен само напред. Натискам педала на газта и 550-те конски сили издърпват Cellini с такава лекота, сякаш отзад за теглича не е закачено нищо повече от чувал с дрехи. Приблизително 800 000 лв. е цената на тази бляскава двойка, а цената на нов Cellini започва от 140 000 лв. С екстрите вече надхвърля 200 000 лв. А Bentley Bentayga започва от 350 000 лв. – плюс 260 000 лв. за специално оборудване. Черни джанти (64 000 лв.), Cricket Ball лак (13 500 лв.), теглич (2800 лв.). Да, на цената на екстрите човек може да си купи съвсем приличен автомобил.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин