Bentley готви PUV Coupé!

За момента Bentayga жъне страхотен успех, а сега Bentley иска да го удвои. Британците споделиха, че ще правят „бейби” Bentayga под името Bermuda – която ще бъде от клас Personal Utility Vehicles (PUV)

0104
2016

В лицето на Bentayga Bentley вече представи най-бързия SUV на света. Сега британският производител готви още един луксозен модел. По информация, която получихме от сигурен източник, Bentley ще пусне “смалена” Bentayga с две врати и каросерия тип „купе” с вътрешнозаводско означение Bermuda. Вероятно SUV-купето ще дебютира на изложението в Детройт през 2017 г. С него „благородната” марка от Острова ще постави началото на нов автомобилен клас  – Personal Utility Vehicle (PUV).

Две места на SUV-височина

2-местният PUV се цели в клиенти, които искат да се наслаждават на лукса на купе, комбиниран с комфорта и високата позиция на седене в SUV. На мястото, където би трябвало да има задна седалка, ще бъде поставен хладилник за охлаждане на шампанското, до който ще има лесен достъп и пътникът от мястото до шофьора.Типични за Bentley са седалките с кожа топкачество, които предлагат възможност за настройка в 22 позиции. За задвижването ще се грижи познатият от Bentayga W12-мотор с 608 к.с., които ще направят сравнително компактната машина истинска ракета. Максималната скорост ще бъде електронно ограничена до 275 км/ч. Естествено, колата ще предлага идеални възможности за свързаност посредством Apple CarPlay и Android Auto. Очаква се дългата под 4 м машина да струва близо 200 000 лева.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин