Behr-Hella Thermocontrol отбелязва 5 години дейност в България

Водещият в света производител на климатични системи за автомобилния бранш планира да инвестира в нова производствена сграда и да разшири мащабите на продукцията си у нас през следващите 5 години


29
мар.
2018

Водещият в света производител на климатични системи за автомобилния бранш Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) отбелязва 5 години от стъпването си на българския пазар. Германският гигант стартира дейността си у нас през 2013 г. със строеж на предприятие и развоен център за производство на панели за обслужване и управление на климатични инсталации за автомобили. Откриването на мощностите е направено през 2015 г. от тогавашния президент Росен Плевнелиев, а заводът е първият, построен в Икономическа зона „София-Божурище“. Общата площ на съоръжението е 9 700 кв. м.

„Динамичните темпове на развитие на BHTC през първите 5 години от стъпването й на българския пазар са доказателство за големия успех и високата ефективност на реализираната работа в България. Този успех е заслуга на всеки член на екипа на BHTC България и затова използвам повода да благодаря за доверието,  осъзнатата отговорност и лоялността на нашите служители“, сподели на специалното събитие, посветено на петгодишнината на BHTC у нас, Мартин Ниланд, генерален мениджър на BHTC за България.

От 2013 г. досега BHTC в световен мащаб бележи значителен ръст в приходите си, които за 2017 г. надхвърлят 180 млн. лв. Голяма заслуга за това има развитието на производството на компанията в България и превръщането на българското представителство в един от най-важнитe развойни центрове на BHTC.

Доказателство за успеха, който компанията постига у нас, е фактът, че през 2018 г. BHTC планира да увеличи производствения си капацитет, като реализира нова мащабна инвестиция в България. Тя е свързана с пускане в експлоатация  на пета поточна линия в резултат на увеличението на клиентското търсене и подписани договори за доставка към нови клиенти.

След стъпването си на българския пазар през 2013 г. BHTC стартира привличането на едни от най-утвърдените професионалисти в бранша, като първоначално открива над 200 работни места, а 5 години по-късно те вече са над 450. Компанията е известна с цялостната си и отговорна социална политика, чрез която осигурява на служителите си мотивираща работна среда и широко поле за развитие на техните професионални таланти.

В началото на 2018 г. BHTC получава високо отличие на Първите годишни награди за Employer Branding в България. По този начин компанията успява да затвърди лидерската си позиция в битката за титлата „Успешен работодател“,  в която участват над 50 български и международни компании.

Още по темата

Card image cap
GLC на ток

16
дек.
2015

Mercedes разширява гамата си от електромобили - от 2018 г. по пътищата ще се движи електрифициран GLC с името ELC

Card image cap
Mégane като седан: малкият Talisman

13
юли
2016

В ролята на наследник на Fluence Renault пуска Megane като седан

Card image cap
Промоция: винетка + предно стъкло

8
мар.
2016

...или защо номерът с готварското фолио и крема за ръце ще набира все по-голяма популярност

Card image cap
Идиотски опит за бягство от „паяка” (ВИДЕО)

31
окт.
2016

Бесен ирландец опитва да свали своя Avensis, качен на „паяк”

Card image cap

В последния брой:

Архив >