Balkan Offroad и Balkan Classic Rallye 2016: два дни до старта

0809
2016

Едва два дни остават до началото на международния офроуд маратон Balkan Offroad Rallye 2016 и дебютното издание на макадамовото рали за исторически автомобили Balkan Classic Rallye. Подготовката за церемониалния старт на площада пред храм-паметника „Александър Невски” тече с пълна сила, както и тази за осемте приключенски дни, които очакват състезателите.

Първите участници в двете надпревари вече започнаха да пристигат в бивака в Боровец, а до момента стартовият списък наброява общо 135 състезателни машини. Точно 120 возила ще стартират в Balkan Offroad Rallye 2016 (с което състезанието чупи собствения си рекорд от 104 машини), а 15 са регистрираните исторически рали-автомобили в Balkan Classic Rallye.

В крос-кънтри класа на оф-роуд маратона ще видим 38 мотоциклета (нов рекорд), 9 ATV-четириколки, 14 SSV-бъгита, 38 рали-рейд автомобили и 4 камиона, а 17 джипа ще се борят с тежките терени в екстремния клас.

Изключително сериозно ще е българското участие в Балкан Офроуд Рали, като наши пилоти ще има в почти всички класове. Цели 11 до момента са записаните родни машини, като сред тях ще имаме пилот с мотоциклет, с ATV, екипаж с SSV бъги и екстремен джип, както и цели 8 тандема с крос-кънтри автомобили. Oкончателният стартов списък ще е ясен утре.

Официалната стартова церемония на Balkan Offroad Rallye и Balkan Classic Rallye ще бъде в събота, 10 септември 2016 от 11 часа на площада пред храм-паметника „Александър Невски” в София. Моля водачите на автомобили да имат предвид, че входовете към площада откъм Народното събрание и откъм Художествената галерия ще бъдат затворени за автомобили от 8 сутринта, до 16 часа следобед.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин