AUTOMECHANIKA 2022: Устойчиви и интелигентни решения за афтермаркет бизнеса


9
юни
2022

Цифровизацията и новата мобилност променят също поддръжката и сервизното обслужване. Трансформацията е във фокуса на поредицата международни изложения Automechanika. На място експертите имат възможност да се запознаят с нови алтернативни задвижвания с ток, водород, горивни клетки, рециклирани и синтетични горива или газ. Засегнати са теми като дигитализация, автономност, услуги в облака, интелигентно управление на трафика и Smart Mobility.

Бизнесът продължава да се сблъсква с необходимостта от съкращаване на разходи и стартиране на нови инвестиции в техническо оборудване и ноу-хау. Automechаnika представя нови идеи за афтърмаркет: сервизно оборудване за коли с ДВГ, електрическо и хибридно задвижване, достъп до данни, диагностика, мобилни приложения, онлайн портали, устойчивост, модерни подходи за набиране и обучение на персонал, решения спрямо променената нагласа, най-вече при младото поколение, към автомобилите. Глобални тенденции, които поставят бранша пред нови предизвикателства.

Трансформация: сервизите трябва да са готови за електрификацията

Automechanika представя пълния спектър от авточасти и електронни компоненти за леки коли, мотоциклети и камиони: от класически теми като задвижване и окачване, нормирани части, интериор и екстериор до съвременни решения с нови материали. Застъпени са също осветление и озвучаване, системи за свързаност и обработка на данни.

В сектора продължава да се наблюдава тенденция към индивидуализация. С модни лайфстайл продукти и аксесоари всяко превозно средство може да се превърне в уникат. Нови технически компоненти за агрегати и трансмисии, системи за сигурност, висококачествено оборудване и възможности за различни видове тунинг постоянно увеличават комфорта и удоволствието за потребителите.

Automechanika: Добрите технологии и практики се представят на живо

В същото време електрификацията, устойчивостта при употребата на вода и безопасността изправят индустрията, свързана с почистването и поддръжката на автомобили, пред нови предизвикателства. И тук Automechanika представя иновативни предложения за автомивки, автокъщи, сервизи и оператори на флотилии. Новости по традиция има също при High End продукти за промишлеността и търговската мрежа. Във времена на електрически и хибридни задвижвания детайлингът се превръща във все по-голям пазар. От най-новите политури с адаптирани падове, през съживяването на кожени тапицерии, до кварцовата керамика за дългосрочно запечатване: всички нови тенденции в бранша ще бъдат демонстрирани на живо на Automechanika. В областта на каросерийното и бояджийското обслужване актуални теми продължават да бъдат новите лакове, защитата от корозия, новите материали за поддръжка и Smart-Repair.

Светлини вътре и отвън: едновременно резервна част и тунинг аксесоар

Достъпът до информационни данни и компютърната свързаност при автомобилите се дискутират все повече и в афтърмаркет индустрията. Това не е случайно, защото темата обуславя бъдещите отношения между производители, търговци и сервизи. Тук говорим за автономно шофиране, електроника, нови ключови автомобилни технологии, асистиращи системи, високоволтово оборудване, мобилни услуги, камери, телематика, както и квалификация на персонала и променени изисквания от страна на клиентите.

Необятен свят: качествени лакове и защитни покрития за автомобили

В момента на всички пазари трябва да се решават предизвикателствата от трансформацията към електрификация: развитието на инфраструктура за зарядни станции, недостигът на суровини, материали, компоненти като полупроводници, кабелни снопове и батерии, нарушени вериги за доставка. Търговията е все повече регионална, докато при разработките на софтуер глобализацията продължава. Електрификацията вече променя поддръжката, диагностиката и обслужването в сервиза. Нараства нуждата от ново оборудване и специални инструменти за поправка на зарядни станции, електромобили и хибриди, повдигащи рампи или сигнални датчици за газ.

Automechanika се проведе от 2 до 5 юни в Истанбул, Турция.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин