Automechanika 2021: лични срещи и онлайн контакти


8
сеп.
2021

Кои са актуалните теми при афтермаркета? Какви са предизвикателствата пред сервизите в близкото бъдеще? Как ще им се отрази настъплението на алтернативните задвижвания? Традиционното изложение във Франкфурт Automechanika ще даде отговор в актуалния компактен формат Digital Plus с подходящи онлайн допълнения. Желанието за лични срещи е огромно: 75 процента от около 200 изложители държат да участват със собствен щанд на живо. Новост тази година: логистичният бизнес ще се срещне по същото време на форума Hypermotion във Франкфурт на Майн, с което автомобилният бранш може да се възползва от нови импулси – оптимизиране на веригите за доставка, управление на флоти, IoT системи.

Афтермаркет браншът ще може да се събере най-сетне отново на Automechanika от 14 до 16 септември 2021 г. На фона на продължаващата сложна пандемична ситуация интересът от чужбина е особено впечатляващ: участие са заявили не само много компании от Германия, но и от България, Белгия, Англия, Нидерландия, Италия, Испания, Португалия, Швейцария, Дания, Финландия, Полша, Унгария, Чехия, Хърватска, Литва, Грузия, Украйна, Русия, Гърция, Турция, Индия, ОАЕ, Китай, Тайван и Австралия.

Динамични промени: вследствие на пандемията хората пътуват повече с автомобилите си, търсенето на части и сервизни услуги се увеличава

Изключително онлайн на Automechanika ще се презентират Continental с четири отделни дивизии включително автомобилните гуми, ElringKlinger, Mahle, Mol-Lub KFT, Body Shop News, Robert Bosch, които също така подкрепят провеждането на обучения за сервизни работници. BMW с отдела си за оригинални резервни части ще се представи за първи път на панаира.

В рамките на иновационни програми и тестови лаборатории експертите от афтермаркет сектора ще представят визиите си за сервизните услуги на бъдещето. Промяната при съвременната мобилност изисква нови бизнес модели за следпродажбения сервиз. Дигитализацията и новите технологии изправят хората от афтермаркета ежедневно пред нови предизвикателства. За да бъдат в крак с времето, постоянните специализации и преквалификации стават все по-важни. Затова в рамките на изложението в сътрудничество с водещи производители ще се проведат разнообразни практически обучения.

Академията Automechanika представя богата програма, свързана със сервизите на бъдещето с акцент върху електрическата мобилност, триизмерния печат и модерното почистване. Във времена на климатични промени темите за кръговата икономика и опазването на околната среда придобиват все по-голямо значение. В тази връзка организацията на рециклиращите резервни части компании APRA (Automotive Parts Remanufacturers Association) ще представи актуални тенденции и иновативни решения за ефикасно удължаване живота на компоненти и материали.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин