AUTO BILD раздаде наградите Test the Best 2018

0612
2018

На галавечерта, на която присъстваше автомобилният елит на България, бяха отличени фаворитите в отделните класове на журито и на читателите ни

На 5-ти декември в столичния хотел „Метрополитън“ се проведе тържествената церемония на конкурса на AUTO BILD Test the Best 2018. През тази година конкурсът на най-авторитетната автомобилна медия в Европа и в България е с ново име, като по традиция събра представителите на фирмите вносители, автомобилни състезатели и гости на гала вечерта. Във всяка от категориите имаше по двама победители – изборът на журито от проведения на 7-ми ноември в Боровец тест, както и фаворитите на българските читатели на списанието, гласували в интернет на autobild.bg.

Главният редактор на AUTO BILD България Ралф Петров обяви победителите в отделните категории. Най-добър SUV според журито бе VW Touareg, а читателите на AUTO BILD избраха Hyundai Santa Fe. В раздел малки и компактни автомобили наградата на читателите отиде при Mercedes A-клас, докато фаворитът на журито бе новият Ford Focus. Най-добър екологичен автомобил стана Nissan Leaf. В категорията спортен автомобил журито избра Renault Megane RS. Наградата за дебют спечели Mahindra – индийската марка е на българския пазар съвсем отскоро. Infiniti QX60 грабна приза за най-добър луксозен семеен SUV, докато читателите избраха Citroen C3 Aircross за най-добър кросоувър. Audi A7 бе фаворитът на читатели във високия клас, докато журито избра Lexus RXL. Peugeot 508 бе отличен в раздела за дизайн – френският автомобил от среден клас бе фаворитът както на читателите, така и на журито.

Всички победители получиха специални статуетки, изработени от Иво Стаменов. Основен спонсор на събитието беше ОМV България, а подкрепа за организацията оказаха клуб хотел „Янакиев” и хотел „Метрополитън” София, както и Continental.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин