AUTO BILD България триумфира в Dacia Touristic Rally


29
окт.
2018

На 25 и 26 октомври 2018 се проведе второто издание на Dacia Touristic Rally, организирано от Dacia България в партньорство със Safety Driving Academy. Ралито се състоя в два състезателни дни, като участие взеха над 15 български журналисти и блогъри.

Всички участници се състезаваха с автомобили от гамата на Dacia, лидер на пазара на нови автомобили в България за шеста последователна година. Журналистите се увериха във възможностите и качествата на моделите на Dacia, доказали се като идеален спътник за българските шофьори със своите здравина, комфорт и икономични двигатели.

Ралито предостави на журналистите както уникалната възможност да се запознаят с интересни исторически и природни забележителности на територията на България, така и да покажат шофьорските си умения за безопасно шофиране.

Журналистите бяха разделени на отбори и трябваше да планират оптимален маршрут, като обиколят най-много от предварително определени места на територията на страната и в същото време спазват всички правила за движение по пътищата. Всяко място им печелеше определен брой точки като победител бе отборът, събрал най-голям брой. Част от посетените места включваха: Дворец „Кричим“, Крепост Перистера, Бачковски манастир „Успение Богородично“, язовир Огняново, Самоковски девически манастир „Покров Богородичен“, Мемориален комплекс „Васил Левски“ в с.Буново, Водопадите на с. Локорско.

За само два дни отборите успяха да изминат над 4700 км. и да обиколят над 30 забележителности из страната. След забележително съревнование с неочаквани обрати, победители са маркетинг мениджърът Атанас Илков (сп. AUTO BILD), Вернер Джебер и Юрий Славчев (sunshine.bg), които се състезаваха с Duster.

Safety Driving Academy е първата по рода си академия за безопасно шофиране в България. Академията е основана през 2008 г. от осемкратния рали шампион на България – Димитър Илиев.

От 2014 Димитър Илиев е посланик на Dacia в България, като идеята е българското общество да научи за успехите на безспорните лидери на българския автомобилен пазар и рали шампионат. Взаимоотношенията между Димитър Илиев и Dacia се основават на идеята, че безопасността на пътя е приоритет номер едно за двете страни. Също така, Safety Driving Academy използва за обученията си автомобили Dacia.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин