Aurus Senat: новият „Beast“ на Путин


23
май
2018

В бъдеще Владимир Путин ще се вози на Aurus Senat. По данни на портала Russia Today машината е първият модел на нов руски луксозен бранд, който е разработван още от 2012 и чието име идва латинската дума за злато. Senat е с дължина над 6,6 м и тежи около 6,5 т. Под капака работи 4,4-литров V8 с около 600 к.с., подпомаган от електродвигател със 112 „коня“. Клиренсът е 20 см – идеално за Русия. При разработката на двигателя са помагали инженери на Porsche.

Перманентно с влизането си в длъжност като президент за четвърти път Владимир Путин представи и своята нова държавническа лимузина. Автомобилът отпразнува официалната си премиера пред широката публика в Москва. При тържествената церемония новият руски Beast прикова погледите върху себе си, докато дефилираше с ескорт в Кремъл. На външен вид черната суперлимузина напомня на Rolls-Royce, а техниката й по отношение на сигурността е на свръхвисоко ниво. Новата лимузината на Путин идва по-рано от тази на Доналд Тръмп – с което руският държавен глава определено има право да се гордее.

Според слуховете в бъдеще ще има и версия с V12-турбодвигател, разработка на Porsche, с работен обем до 6,6 л и мощност над 800 конски сили. Наред с вече представената лимузина в проекта Aurus влизат също SUV и миниван, които ще дебютират на по-късен етап. По данни на RT ванът ще се казва „Кортеж“, а SUV-ът – „Комендант“. Моделите няма да бъдат запазени единствено за представителите на властта, а ще могат да бъдат поръчани от всеки, готов да заплати цената им. За свободния пазар обаче президентската лимузина ще бъда с леки промени. До 2020 е планирано производството на 4-5 хил. бройки Aurus.

 

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >