Новини » Audi TT стана на 25 и получи лимитирана юбилейна версия

Audi TT стана на 25 и получи лимитирана юбилейна версия

0510
2022

Със специалната версия RS Coupé iconic edition Audi отбелязва 25-ия рожден ден на TT. Спортният модел, проектиран в дизайн с прави линии, въодушевява почитателите на „четирите ринга“ още от премиерата си през далечната 1998. Предвестник на модела е представеният на изложението във Франкфурт през 1995 прототип, наречен „Автомобил за ентусиасти“.

А днес, в изпълнението RS и в ерата на Downsizing-a, ТТ е изключително привлекателен за хората с бензин в кръвта благодарение на 5-те си цилиндъра, които „палят“ в поредност 1-2-4-5-3. Техният звук ще накара кожата ви да настръхне. Специалната модификация iconic edition, която ще бъде произведена само в 100 екземпляра, разчита на двигател с 400 к.с. и максимален въртящ момент 480 Нм, комбиниран със 7-степенна трансмисия с два съединителя S tronic и Quattro-задвижване. Благодарение на този силов тракт машината развива максимална скорост 280 км/ч и се изстрелва от 0 до 100 км/ч за 3,7 сек.

Екзотичната версия, която в бъдеще вероятно ще се превърне в магнит за колекционерите, разполага със специален аеродинамичен кит, разработен в аеродинамичен тунел. Комплектът включва предна броня с т.нар. Flics отстрани, преден сплитер и Blades на предните странични въздухозаборници. Отзад е поставен фиксиран карбонов спойлер с Winglets отстрани. Съществени акценти във външното оформление са двата кръгли ауспухови накрайника, както и специфичният за RS дифузьор. От Audi обещават, че китът не само ще направи автомобила по-атрактивен, но и по-приятен за шофиране благодарение на увеличеното аеродинамично притискане върху предната и задната ос.

Ексклузивни детайли ни посрещат и в интериора. Сред тях са RS седалките със странични опори от сива кожа напа, черна алкантара в централната части и жълти шевове, следващи мотива на пчелна пита. Също в жълто е издържан и маркерът на волана.

Поръчките на специалния модел започват още през този месец, а цената му е 226 000 лева (по данни за Германия).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин