Audi S4 quattro B6: вълк в овча кожа


4
авг.
2020

Тъмнозелено, със сдържани 17-цолови джанти и надпис 1.6. Липсва ни само стикер „Още една ядрена централа? Не, благодаря“ и това A4 Avant щеше да е перфектният шатъл за следващата демонстрация „Fridays for Future“. Стига да не бяха издадените калници и двойната ауспухова уредба. Това сигурно е… правилно, познахте. Нека ви представим: S4 quattro. 4,2-литров V8 с 344 к.с. В малкия двигателен отсек на A4 е монтиран V8 двигател от големия брат A8 – там му е толкова тясно, че капакът почти не може да се затвори. Атмосферният мотор стартира със сонорен звук, а шестте предавки влизат плътно. Как се управлява ли? Не знаем – накрая търговецът на употребявани автомобили от Хамбург се уплаши и отмени предварително уговореното пробно шофиране. Поддържаното, украсено с много дървени декорации вътрешно пространство ни кара да се надяваме, че предишният собственик е бил зрял и отговорен човек. Петте записа в сервизната книжка, последното от декември 2010 г., както и лошо боядисаната предница охладиха еуфорията ни.

A4 от поколение B6 е с много внимателна изработка. При детайлите ни изнервя люпещият се прозрачен лак

НАШИТЕ ВПЕЧАТЛЕНИЯ

С 8-цилиндров атмосферен двигател и механична трансмисия това S4 е за фенове и колекционери. В такъв случай историята му трябва да е безупречна. Също и поради факта, че в сравнение с остатъчната стойност ремонтите са доста скъпи.

Предлаганото място е скромно (442 л вместимост на багажника), а S4 е по-скоро спортист с висока полезна стойност

НА ТОВА ТРЯБВА ДА ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ
Износени съединители, издаващи нетипичен звук ангренажни вериги, разход на моторно масло, разбито окачване, дефекти в охладителната система.

a Елегантният перленозелен лак Goodwood е нескопосано допълнително нанасян на предницата – категорично доказателство за удар

Още по темата