Audi S4 Avant: спортист като Брус Лий

Като S4 комбито на Audi е всичко друго, но не и скучен „товарач“. AUTO BILD ще ви разкрие защо този практичен „снаряд“ ще се хареса не само на почитателите на „четирите ринга“

0203
2016

Той е всичко друго, но не и скучен: който смята Audi A4 Avant за „равнодушен“ модел, определено няма да мисли същото за комбито на S4. С логото на модификацията отзад и върху шестоъгълната решетка А4 оставя официалния костюм и „облича“ анцуг. В жълтия си цвят S4 Avant дори напомня на героя на Брус Лий от филма „Убий Бил“.

Спортно работно място: седалките обхващат здраво телата, коженият волан е много удобен.

Спортно работно място: седалките обхващат здраво телата, коженият волан е много удобен.

S-програмата обхваща както визията, така и техниката

В контраст с каросерията са черните 19-цолови джанти (опция), обути в гуми с размер 245/40. Вероятно серийният вариант няма да е толкова блестящ, колкото при шоуавтомобила. Зад големите колела се крият 6-бутални спирачни с логото S, които „захапват“ пробитите дискове с диаметър 350 мм. Със серийното спортно окачване клиренсът е намален с 23 мм в сравнение с базовия модел. Така жълтото комби изглежда още по-агресивно и готово за атака. Сърцето на спортиста е модифициран 3-литров TFSI-двигател с 354 к.с. и максимален въртящ момент 500 Нм в диапазона между 1370 и 4500 об/мин. 8-степенният автоматик е с по-къси предавателни числа на ниските предавки. Благодарение на тази комбинация S4 Avant „спринтира“ за 4,9 сек от 0 до 100 км/ч – с две десети по-бавно от седана. Но няма значение – важното е, че тук има място за много повече багаж (обем на товарния отсек – от 505 до 1510 л). Под товарния ръб е интегрирана черна решетка тип „пчелна пита“, както и дифузьор от алуминий и с четири ауспухови тръби.

Не само изглежда спортно – но и действително е такъв

Опционалните S спортни седалки с интегриран подглавник обхващат прекрасно телата – и сякаш те карат да атакуваш още по-смело следващия завой. Кожата напа е приятно мека, а контрастните шевове създават прекрасна черно-жълта комбинация. Декоративните елементи от матириан алуминий сякаш те карат да ги погалиш. Спортният волан „ляга“ идеално в ръцете и безропотно изпълнява командите към електромеханичното сервоуправление. При S4 дигиталното арматурно табло представя и спортен режим, при който оборотомерът е изнесен в центъра. Този режим се избира с бутона View от волана. Надписът quattro над жабката насочва към формулата на задвижването, което е с лека ориентация към задните колела – за щастие.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин