Audi RS Q3 с 400 „коня“: „зелен“ и невероятен

0601
2020

ЕДИН ДОСТА ЯРЪК ТИП: по-нисък, по-широк, по желание яркозелен и с внушителни вентилационни отвори. Най-важното нещо при RS Q3 обаче не се вижда. Традиционно то е скрито под капака и има 5 цилиндъра. Двигателят, разбира се, който разполага с 400 к.с., които са на разположение още при 1950 оборота. Това придава характер и темпо. За 4,5 секунди както RS Q3, така и Coupé версията RS Q3 Sportback достигат скорост 100 км/ч. Максималното темпо, посочено от Audi, са невероятните 280 км/ч.

Кокпит с виртуални RS индикации

Теглото на внушителната машина е намалено например чрез използване на алуминий в блока. Иначе RS си личи навсякъде: окачването с адаптивни амортисьори е стегнато, джантите са 21-цолови, а за спирането отговаря спирачна уредба с дискове с размер 380 мм (опционално керамични), докато за изпълнение на командите по отношение на посоката се грижи прогресивното управление. Интериорът също е RS. Спортни седалки, индикация за превключване на предавките със светкавица. От пролетта на 2020 г. тези суперварианти на Q3 ще бъдат на пазара, вероятно на цени от 120 000 лв.

Броня с радиаторна решетка тип пчелна пита отпред

ИЗВОД

Супердвигателят на Audi с пет цилиндъра ще дава крила на два нови модела. Това е обещание за високи скорости и удоволствие от шофирането. Q3 така или иначе е функционално.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин