Audi Q6 e-tron дебютира на българския пазар със стартова цена 139 651 лв.

0407
2024

Премиерата на модела Audi Q6 e-tron беше събитие с визуални и звукови ефекти, които „разказаха“ основните характеристики на електрическата мобилност : мощност, комфорт, ориентация към шофьора и дълъг пробег. Събитието представи електрическия модел на марката пред многобройни клиенти, фенове и представители на медиите в София в киноцентър Ню Бояна. Технологичния и хуманен подход, който преминава отвъд визията свързана с  решенията за електрическа мобилност, надграждайки я в процесите на производство с нулеви емисии с цел елиминиране на тяхното въздействие върху околната среда беше част от творческата концепция на премиерата.

Мултимедийни ефекти представиха основните характеристики на електрическия Audi Q 6 e-tron, електрическо задвижване, мощност, комфорт, ориентация към шофьора и дълъг пробег.

Изпълнителният директор на Порше БГ, Флориан Пупетер подчерта „Audi е марката на която безрезервно инвестира в електрическа мобилност. Бъдещето на тази мобилност ни конфронтира с поредица от въпроси, на които новият модел Audi Q 6 e-tron дава отговори“

Лъчезар Георгиев, бранд мениджър Audi представи иновативните технологични решения, които предлага моделът за крайния клиент и най-вече безспорното предимство на съчетанието между комфорта на премиум автомобил с дълъг  пробег от до 625 км. на изцяло електрическо задвижване. Това неоспоримо конкурентно предимство на модела беше изведено като основно послание на събитието „ Audi Q6 e-tron, спътник способен да те отведе отвъд очакваното“

Audi Q6 e-tron е първият сериен модел, изграден на електрическата платформа Premium Platform Electric (PPE) и e следващата стъпка от трансформацията на компанията в доставчик на електрическа мобилност от висок клас. Със своята продуктова същност електрическият SUV въплъщава девиза Vorsprung durch Technik. Моделът се характеризира не само с впечатляващите си характеристики при шофиране и зареждане, но и с повишената си ефективност и голям пробег. Audi Q6 e-tron олицетворява типичната за Audi SUV форма с последователно доразвит, специфичен за e-tron дизайнерски език. Новата философия на дизайна в интериора, както и авангардните технологии, които празнуват своята премиера в новия модел, отварят следващата глава на електрическата мобилност за марката с четирите пръстена на емблемата и пренасят девиза Vorsprung durch Technik в във всекидневието. С моделната серия Q6 e-tron електрическата мобилност за първи път идва от завода в Инголщат. Моделите Audi Q6 e-tron и SQ6 e-tron са на цени за България, започващи от 139 651 лв. и 189 554 лв. и се предлагат от март , ще бъдат доставени на клиентите през третото тримесечие на 2024 г. През първата половина на юли моделът ще бъде представен в дилърската мрежа на марката в страната с възможност за тестово шофиране.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин