/ Audi Q4 e-tron 40: 326 км със 130 км/ч по магистралата

Audi Q4 e-tron 40: 326 км със 130 км/ч по магистралата

Това, което производителите на електромобили обещават като пробег, не може да бъде изпълнено от автомобилите при обичайното темпо по магистрала. Или пък все пак е възможно? В нашия голям тест на 28 модела при скорост от 130 км/ч по магистралата ще разберете, колко километра може да измине всеки от изпробваните от нас електромобили с едно зареждане на батерията!

Шоковите цени на горивата, предизвикани от войната на Путин в Украйна, направиха електромобилите значително по-интересни: Междувременно цената на тока за електромобилите е наполовина по-евтина в сравнение с цената на един литър гориво (в Германия)! Затова не е учудващо, че все по-голям брой водачи се интересуват от електромобили.  Доверие буди и фактът, че батериите стават все по-големи. Докато капацитетът им расте, страхът от недостатъчния пробег у водачите намалява.

Въпреки това обаче темата за пробега при автомобилите е все още една от най-наболелите. Все пак междувременно електромобилите съвсем спокойно се справят с пътуване до работата и обратно до вкъщи. Някои са напълно подходящи и за пътуване на дълги разстояния, тъй като зареждането им става бързо.

Audi Q4 e-tron 40: 326 km

Audi Q4 e-tron 40: Q4 е близък роднина на Skoda Enyaq и VW ID.4. Версията 40 притежава също батерия с капацитет от 77 кВтч., а електромоторът разполага с мощност от 204 к.с. (също както и Enyaq iV 80 и ID.4 Pro Performance). Затова и не е никак учудващо, чепробегът на магистралата на притежаващия задно задвижване SUV на Audi с постоянна скорост от 130 км/ч не е много по-различен от този на събратята му по концерн: 326 километра.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин