Audi Q2: не става за тагване

С рекламната кампания на Q2 Audi поема по нови пътища: в нея мини SUV-ът е представен като лайфстайл продукт и е „смесен“ с образи на палачинки и сови

0903
2016

С рекламата на новото Q2 Audi ни шашна тотално. За да стигне до младите клиенти, компанията с централа в Инголщат тръгва по тотално нов за нея път. Производителят „маркетира“ Q2 по-скоро като лайфстайл продукт, отколкото като автомобил. И тъй като машината не може да бъде определена като представител на точно определен клас, Audi я представя като untaggablе (б.пр. „който не може да бъде тагнат“) – и така й дава уникален имидж, който трябва да се хареса на поколението 25+.

В официалния рекламен клип на модела ще откриете точно 34 хаштага – всички на понятия, които могат да бъдат свързани с автомобила. Сред тях са #cat, #fat, #foodporn и дори #wokeuplikethis – снимките във видеото се сменят много бързо. Всичко завършва с хаштаг #untaggable. В друг спот рекламните специалисти „изпичат“ образа на муцуната на колата върху палачинка, а в трети силуетът й нарисуван от уличен художник и „сяйва“.

https://youtu.be/VEOzVNrLcjk

https://youtu.be/Jx90IMrpS2k

https://youtu.be/os5gD1F1GhU

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин