Audi, Italdesign и Airbus показаха Pop.Up Next


9
мар.
2018

Студията „Pop.Up Next“ на Audi, Italdesign и Airbus ще помогне при разрешаването на проблемите със задръстванията. По време на автомобилния салон в Женева возилото „за хоризонтална и вертикална мобилност“ бе представено пред посетителите.

Студията се състои от лека пасажерска кабина, която може да се свърже с модул за придвижване по земята или с такъв за летене. И в двата режима моделът се движи електрически – без вредни емисии. Въздушният модул има четири двойни ротора с диаметър т по 1,78 метра. Те са задвижвани от общо 8 електромотора с обща мощност  от 160 киловата или 220 к.с. Така е възможна максимална скорост от 120 км/ч, а пробегът е 50 километра.

Двуместната кабина ес размери 2,65 на 1,42 на 1,54 метра и тежи 200 кг. Ако искате да се движите по пътя, тя се свърза с модул, тоест бива поставена върху нещо като окачване. То е с дължина 3,12 метра и височина 68 сантиметра. Двете задни колела се задвижват от електромотори на главините с мощност 60 кВт. (82 к.с.). Пробегът е 130 километра, а максималната скорост 100 км/ч.

Pop.Up Next е подобрената версия на студията Pop.Up от миналогодишния автосалона в Женева. Интериорът е облагороден, а моделът е значително по-лек. Във вътрешното пространство доминира 49-инчов монитор, а комуникацията между човек и машина става чрез жестове и гласови команди, Eye-Tracking както и допир-функция.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >