AUTO BILD България / Audi e-tron Vision Gran Turismo: електрическата „бегачка” с 815 к.с.

Audi e-tron Vision Gran Turismo: електрическата „бегачка” с 815 к.с.

Корените на Audi e-tron Vision Gran Turismo идват от едноименната игра за Playstation. Сега Audi представи реална „бегачка” на базата на виртуалната


10
апр.
2018

Audi ще представи e-tron Vision Gran Turismo (2018) в рамките на гостуването на Формула Е в Рим. Електрическата „бегачка” с визия на болид от туристическите серии ще дебютира като състезателно такси. Тя е първият напълно функциониращ прототип от линията e-tron. Машината с перманентно 4х4-задвижване залага на три електродвигателя, всеки с по 200 кВт, които генерират системна мощност от 815 конски сили. Един агрегат е разположен на предната, а два – на задната ос. Quattro-задвижването работи гъвкаво и в комбинация с разпределението на теглото в съотношение 50:50 между предна и задна ос гарантира оптимална динамика. Относителната мощност се равнява на 1,78 кг на к.с. Е-tron Vision Gran Turismo се справя със стандартния спринт 0-100 км/ч за по-малко от 2,5 сек. Отделни компоненти от задвижването трябва да намерят приложение в бъдещи серийни модели e-tron. Дизайнът на „бегачката” залага на класическите цветове на Audi Sport и ги комбинира с дизайнерските черти на Audi 90 quattro IMSA GTO, с което Ханс-Йоахим Щук и Валтер Рьорл въодушевяват почитателите на моторспорта през 80-те години.

Серийна версия на Audi e-tron Vision Gran Turismo (2018) няма да бъде пусната в производство. При всички положения обаче детайли от дизайна ще намерят приложение в бъдещи модели от Инголщат. Затворената „радиаторна решетка” например ще бъде характерна за електрическите e-tron. Формално прототипът може да бъде представен като смесица от Audi A5 и R8.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >