Audi e-tron GT спечели „Златния волан 2021“ за най-красив автомобил

1011
2021

В Германия* Audi e-tron GT спечели „Златния волан 2021“ за най-красив автомобил. Победителят в категорията успя да се наложи пред 69 други модела. Отличието в реномирания конкурс се дава след гласуване на читателите на AUTO BILD.

На специална церемония вчера, 9-ти ноември, проведена в Журналистическия клуб на издателство Axel Springer, бяха връчени наградите „Златен волан на AUTO BILD” (за Германия). Специалната склуптура, която влиза в ролята на награда за категорията, беше връчена на Маркус Дюсман, председател на Управителния съвет на AUDI AG“. Той коментира: „С дизайна си e-tron GT подчертава нашия стремеж да се открояваме като дизайнерска марка. С впечатляващите си динамични постижения той предлага най-емоционалния израз на електрическа мобилност.“

„Златният волан на AUTO BILD“ е не само един от най-реномираните, но и от най-старите автомобилни конкурси в Германия – първото му издание е проведено през далечната 1976 г. Интересното в случая с е-tron GT е, че в неговата категория думата имат само читателите на изданието – т.е. това е на 100% награда на широката публика и доказателство, че автомобилът е емоционален.

Елегантното купе с четири врати Audi e-tron GT съчетава емоционален дизайн с мощно задвижване и динамична управляемост. Екстериорът превръща спортния модел в същинско динамично произведение на изкуството. Интериорът също изповядва класическата идея на Gran Turismo автомобилите – пътуване със спортен характер, което предлага и отличен комфорт за пасажерите. Електромотор с мощност до 440 кВт (598 к.с.) позволява впечатляващо ускорение, като не по-малко впечатляващ е и пробегът до 487 километра (по WLTP), който осигурява батерията с 85 кВтч нетен капацитет, както и изключително кратките времена за зареждане: само пет минути за осигуряване на пробег от 100 километра.

*AUTO BILD България ще обяви наградените в конкурса TEST THE BEST 2021 за нашата страна на по-късен етап

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин