Audi Coupé S2: класика на деня


21
юни
2019

Audi Coupé S2 има две лица. В състояние на покой изглежда обикновено, докато в завоите се превръща в ракета

„Властелинът на пръстените“ има две лица. И до днес безропотно изминава хиляди километри при всякакви атмосферни условия с пълен товар по магистралата. Но истинско удоволствие доставя по изпълнени със завои междуградски пътища. В завоя машината се превръща в истинска ракета.

Саундът, издаван от Audi е повече от впечатляващ. Характерната последователност на запалване на 5-цилиндровия мотор осигурява дрезгав тембър при ниски обороти. Когато водачът натисне педала на газта, първоначално се чува пукот, а след това идва онова дрезгаво стакато, което си остава уникално в автомобилния свят и до днес. 230 к.с. е мощността на 2,2-литровия мотор на Coupé S2. 350 Нм максимален въртящ момент са на разположение между 1950 и 3000 об/мин. С 248 км/ч максимална скорост Audi е много бърз. S2 реагира на ангажираното шофиране с динамична прецизност. Собственото тегло (1,5 тона) е високо. Но мощният турбомотор компенсира тази слабост. Машината е много здрава и без проблем изминава 200 000 километра.

Роднинската връзка с Audi 80 определено личи на Coupé S2. На външен вид, а и във вътрешното пространство автомобилът е по-скоро обикновен и делови. Инженерите на Audi са направили подобрения в аеродинамичния канал. Тук липсват издадени калници като при предшественика. Отвън два малки сребристи плакета сигнализират за мощността, а отвътре има карбонови апликации и бели циферблати.  Но всъщност именно това оборудване прави йънгтаймера толкова желан. Така човек се сдобива с неправещ впечатление с външния си вид много мощен модел. Ако пък не ви е достатъчно, можете да се насочите към тунинг-специалистите. В мрежата ще откриете голям брой тунинговани Audi S2.

Още по темата

Card image cap
Колите с най-яки спойлери: Ferrari FXX-K

17
февр.
2018

По-голямо налягане на притискане и по-добра позиция на пътя: това са целите на задните спойлери на автомобилите. Някои модели обаче са наистина внушителни - ще ви покажем "класация" ни

Card image cap
Abt eCab

27
авг.
2017

AUTO BILD ще ви покаже тунингованите модели на Abt Sportsline.

Card image cap
Колите с най-яки спойлери: Porsche 911 GT2 RS

25
февр.
2018

По-голямо налягане на притискане и по-добра позиция на пътя: това са целите на задните спойлери на автомобилите. Някои модели обаче са наистина внушителни - ще ви покажем "класация" ни

Card image cap

В последния брой:

Архив >