Audi A8 със сложно име, но с фино окачване и страхотно управление


30
юни
2020

Audi предлага A8 и като Plug-in-хибрид 60 TFSI e quattro. AUTO BILD тества лимузината с две сърца.

Дълги години клиентите избираха луксозните лимузини с мощни и икономични дизелови агрегати. Сега обаче премиите от държавата и намаленията правят Plug-in-хибридите интересни. В този сегмент Audi имат в гамата си A8 60 TFSI e quattro. естествено моделът от Инголщадт се предлага и в дълга база с удължено междуосие.

В предницата на A8 с дългото и сложно обозначение в задницата работи 3-литров 6-цилиндров турбоагрегат, подпомаган от електромотор със 100 кВт. Системната мощност на модела е 449 к.с. (330 кВт.), а максималният въртящ момент – 700 Нм. Тежащият 2,4 тона автомобил с двойно задвижване спринтира за под 5 секунди до темпо 100 км/ч, а максималната скорост е 250  км/ч, при което двигателят с вътрешното горене не се включва до темпо 135 км/ч. В ежедневието едва ли ще изминете повече от 40 километра на ток.  Така с напълно заредена батерия и пълен 65-литров резервоар можете да изминете пробег от 700 километра. На станция за бързо зареждане със 7,2 кВт. литиево-йонната батерия (капацитет 14,1 кВтч.) ще се зареди догоре за около 2 часа.

Няма да усетите хибридното задвижване на A8

Във всекидневието комбинацията от двигател с вътрешно горене и електрически модул се отличава със сдържаността си. Настройката на окачването с регулиращото се въздушно окачване и финото управление са от висока класа. Единствено при по-голямо натоварване 6-цилиндровият двигател се чува малко по-присъствено. При стартиране автоматично сте винаги в електрически режим – естествено можете да го изключите ръчно.

Във вътрешното пространство Audi A8 60 TFSI e quattro поставя мащаби с качествената си изработка, управлението на кокпита и впечатляващия комфорт на пътуване. Климатизираните седалки с кожени тапицерии и функция за масаж са най-доброто, което се предлага към момента. Водачът и пасажерите получават всички важни информации посредством три дисплея в кокпита и централната конзола. Освен това информацията за шофьора се прожектира на Head-up -дисплей. На втория ред ще пътувате превъзходно – предлаганото място в дългата база на модела е особено щедро, а освен това разполагате с климатизация, масажна функция и настройка на температурата. Заради пакета с батерии в багажника, вместимостта му е редуцирана от 505 на 390 литра.

Цената на късата база на Audi A8 60 TFSI e с богато серийно оборудване стартира от около 213 000 лв. С някоя и друга екстра обаче бързо ще стигнете сумата от 280 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >