Audi A8 се превърна в Allroad комби


21
дек.
2018

Италианската компания Carrozzeria Castagna със седалище в Милано разпространи първите кадри на интересен проект – превърнато в комби Audi A8 от предишното поколение (D4, Typ 4H). Разработката е наречена Audi A8 Avant – Ver. C. Да наречем модела Allroad ни дават основание някои детайли като „веждите“ на калниците и пластмасовите защитни елементи по каросерията, както и броните. Като изключим тези „добавки“, колата е пипната преди всичко в задната част, където „раницата“ отваря място за багажа на „най-амбициозната“ семейна отпуска. Прозорците на вратите отзад са същите като при А8 L, но вероятно третия ред стъкла е направен специално за проекта.

За задвижването се грижи W12-агрегат с работен обем 6,3 л, максимална мощност 500 к.с. и максимален въртящ момент 625 Нм. Комбинираният с автоматична скоростна кутия Tiptronic и quattro-задвижване агрегат ще позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за около 4,6 секунди, както и (електронно ограничена) максимална скорост от 250 км/ч.

Още по темата

Card image cap
421 „коня“ за най-мощното Volvo в историята

20
юни
2016

С пакета от подобрения Polestar Performance Volvo XC90 генерира 421 к.с. и 680 Нм

Card image cap
Alpina D3: най-бързата „дизеларка“ в средния клас

18
юли
2017

Фейслифтът на Alpina D3 (2016) се характеризира с леки визуални промени – повече не му трябва, тъй като „тройката” от Бухлове остава най-пъргавият дизелов модел в средния клас

Card image cap

В последния брой:

Архив >