Audi 80 B3: йънтаймер за всеки ден

2702
2023

Познавачите на йънгтаймери знаят добре какви са плюсовете на Audi 80 B3. Този красив екземпляр с историческа регистрация в Германия наскоро е преминал успешно преглед пред TÜV и се продава на добра цена

Съвременните Audi-та правят сериозно впечатление и са много потентни, особено във версия RS. На пръв поглед Audi 80 B3 от края на 80-те години изглежда доста невзрачно в тяхната компания. Въпреки това легендата от Инголщат не бива да се подценява.

Audi произвежда скромния модел от 1986 до 1991 г. B3 наследява Audi 80 B2, което стъпва на пазара през 1978 г. За външен човек това вероятно звучи като напълно нормален ход на събитията. Но запознати с историята на марката знаят, че пускането на пазара на Audi 80 B3 е повратна точка в историята на компанията с централа в Инголщат.

Аudi-то изглежда много запазено и отвътре, и отвън. Явно действително не е сменяло много собственици

Но защо ли? Тъй като хората от Audi са поцинковали каросерията на 80 B3 толкова добре, че на практика моделът изобщо не ръждясва. Този носител на четирите ринга комбинира тази стабилна каросерия с добра техника, която може да бъде експлоатирана в рамките на стотици хиляди километри.

Audi 80 B3 от 1987 г. с 90 к.с

Ето защо автомобилът заслужава високата оценка на всички фенове на марката Audi. И не заслужава да бъде изпращан в пенсия! Разгледайте предложенията за модела в нашата онлайн борса – а ние искаме да насочим вниманието ви към интересно Audi 80 B3, което се продава от Brier Auto SL в германския град Бремен.

Автомобилът е с първа регистрация от ноември 1987 г. Километражът отчита пробег само 132 652 километра. За задвижването му се грижи 1,8-литровият 4-цилиндров двигател с 90 к.с., комбиниран с ръчна трансмисия.

Километражът на модела от Инголщат отчита пробег само 132 652 километра – които са на практика нищо

Според информацията в обявата Audi-то е от втори собственик. То вече е получило заветната за Германия регистрационна табела като исторически автомобил – а тя е атестат за доброто състояние на машината. Освен това 80-ката е преминала наскоро успешно преглед пред TÜV. Това също е доказателство за грижите, полагани към автомобила.

Наскоро Аudi-то е преминало сервизна инспекция. В обявата пише, че то е използвано като семеен автомобил. Ако потенциалният нов собственик има късмет, той ще успее да проследи цялата история на автомобила.

Седанът е с всесезонни гуми. Шибедахът осигурява по-приятна атмосфера в купето през лятото. А обявената цена е 2799 евро (ок. 5600 лева).

Какво трябва да знаем за Audi 80 B3?

Вече споменахме отличната защита срещу корозия и издръжливата техника. И все пак трябва да прегледате внимателно избрания екземпляр. Audi дава дванадесетгодишна гаранция срещу корозия – но при конкретния екземпляр тя е изтекла през далечната 1999 г.

Ако искате да бъдете сигурни в автомобила, задължително трябва да проверите спирачките и ауспуховата уредба, дистрибуторната капачка и филтрите. В най-добрия случай накравя следва да обърнете внимание също на работата на задните светлини и дали от капака на багажника няма течове.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин