Audi ще се бори за Байерн Мюнхен


14
май
2019

BMW вместо Audi: футболният клуб на Байерн Мюнхен ще има нов генерален спонсор от 2025 г. Поне досега си мислехме така. Audi обаче смята да се бори, за да остане спонсор на рекордьора по титли в Германия

Възможно ли е от 2025 г. спонсор на Байерн Мюнхен да не стане BMW? Според информацията досегашният спонсор Audi смята да се бори за рекордьора по спечелени титли в германския шампионат. затова хората от Инголщадт ше предложат повече пари на мюнхенци – при това не чак при сключване на нов договор.

Досега новата сделка се считаше за почти завършена. Президентът на Байерн и председател на Надзорния съвет на баварците Ули Хоьнес потвърди в средата на март 2019 г., че най-късно през 2025 г. BMW ще смени баварския си конкурент Audi като спонсор и акционер на футболния клуб Байерн Мюнхен. Шефът на футболния клуб отрече слуховете за сума от порядъка на 800 милиона евро, като подчерта, че Байерн има договорка с BMW за бъдещето – както за баскетбола, така и за футбола. Това заяви Хьонес на 9-ти март след победата с 6:0 срещу Волфсбург. Ден по-късно и от автомобилния производител направиха изявление, че водят разговори за стратегическо партньорство с футболен клуб Байерн Мюнхен. Но още било рано за подробности.

От 2010 автомобилният производител от Инголщадт има дялове в FC Bayern München AG , като както и производителят на спортни артикули Adidas и застрахователният концерн Allianz държи 8,33 процента от дяловете на клуба. След новината за евентуалния нов спонсор, BMW би трябвало да изкупи тези дялове. Спонсорският договор на Байерн Мюнхен с Audi изтича през 2025 г. От BMW искали да станат генерален спонсор най-късно тогава, предлагали 800 милиона евро (двойно повече от парите, давани към момента от Audi. Нито BMW, нито футболен клуб Байерн Мюнхен са потвърдили тези суми. BMW става спонсор на баскетболния отбор на баварците от 1-ви юли 2019 г. Кога обаче и дали изобщо ще стартира футболното партньорство, засега не е ясно. Разбира се всичко зависи от преговорите с Audi.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >