Audi ще пусне четири нови електрически SUV-а до 2025 г.


22
юли
2021

Audi RS 3 седан и Sportback, A8 Horch, Q6 e-tron, A6 e-tron Concept, RS 6 Performance, RS Q5 и наследникът на R8: вижте някои от новите модели на Audi до 2025!

Audi ще пусне на пазара още e-tron-модели! Q6 e-tron ще е следващият, който ще видим съвсем скоро. По-малък ще бъде евентуалният наследник на А2, който може би ще видим като малък SUV.

RS 6 Performance с над 650 к.с.

Разбира феновете на двигателите с вътрешно горене също ще останат доволни. Така третото поколение на компактния спортист RS3 отново ще заложи на 2,5-литров 5-цилиндров мотор – и отново ще има версия седан. Освен това Audi иска да пусне и разполагащ с 650 к.с. Performance-вариант на RS6. Планирано е и ново поколение на R8 – вероятно с изцяло електрическо задвижване.  Най-важни за продажбите са компактните и малките SUV-ове, каквито Audi са подготвили в голямо количество.

AUTO BILD ще ви покаже новите модели на Audi до 2025! 

Audi RS 3 Sportback; цена от 120 000 лв.; пазарен старт: есента на 2021 г.  RS 3 остава верен на 2,5-литровия 5-цилиндров мотор. Както и преди неговата мощност е 400 к.с., а максималният въртящ момент е увеличен с 20 Нм на 500 Нм. Също така новият RS 3 ще се сдобие ис режим за дрифт.

Стайлингът на модела е значително по-агресивен в сравнение с предшественика и е доминиран от много черни елементи. Освен това RS 3 ще се сдобие с нови вентилационни отвори зад предните калници.

Audi RS 3 седан; цена: от 124 000 лв.; пазарен старт: есента на 2021 г. RS 3 отново ще се предлага и като седан. Тази версия също ще бъде с 5-цилиндров двигател и 400 к.с. В унисон с типичния за RS цвят Киалами-зелено е и RS дизайн-пакетът със зелени акценти. Маркировката 12 часа на волана, декоративните шевове, както и акцентите по седалките и вентилационните дюзи са в този цвят.  Единствено за седан-версията се предлага черен покрив.

Audi RS 6 Performance; пазарен старт: 2022 г. Още от предшественика хората от Audi пуснаха весия Performance, която дори разполагаше с 5 к.с. повече от досегашната версия на RS 6. Така, че вероятно от Audi ще трябва да увеличат мощността. Ние предполагаме стойност около 650 к.с. за RS 6 Performance от познатия ни битурбо V8 агрегат.

Audi A2 e-tron; пазарен старт: 2023 г. Малките маржове и вътрешната конкуренция в групата на VAG доведоха до край за А1. Като наследник от Audi може би ще пуснат A2, изцяло електрически модел на платформата MEB.

Наследникът на Audi R8; пазарен старт: 2023 г. Актуалният R8 вече поостаря – време е за наследник. Засега обаче не е ясно, какъв ще бъде видът на задвижването. Възможно е да бъде 4-литровият битурбо V8 агрегат на Lamborghini Urus, който с хибридизиране да достигне 700 к.с. Не е невероятно, задвижването да бъде и изцяло електрическо.

Audi A6 e-tron concept; пазарен старт: 2023. В A6 e-tron concept два електромотора (по един на предната и на задната ос) осигуряват 350 кВт. (476 к.с.) и 800 Нм. Благодарение на 800 волтова техника Audi може да зарежда изключително бързо. Платформата PPE е разработена съвместно с Porsche.

Audi Skysphere; пазарен старт: 2025. Спортно-елегантно Coupé с дълъг преден капак, което може да се движи автономно – такова трябва да бъде шоуавтомобилът Skysphere. Ще изчакаме да видим, дали това ще бъде нов модел.

Audi Grandsphere; пазарен старт: 2025 г. За IAA в Мюнхен от Audi обявиха представянето на елегантно Coupé с четири врати. Възможно е чрез него да добием представа за следващото поколение на A7.

Audi Urbansphere; пазарен старт: 2025 г. Със студията от Audi ни показват градската кола на бъдещето. Тук на преден план е темата за личната сфера. Как ще бъде реализирана тя – ще разберем в началото на  2022 г., когато шоу-автомобилът ще бъде показан.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин