Audi „улеснява“ разпознаването на мощността


25
авг.
2017

Сбогом 3.0 TFSI, здравей 55 TFSI: от тази есен Audi променя цифрите, свързани с мощността на моделите на задния капак на своите автомобили. Целта е постигане на единно глобално обозначение на двигателите с вътрешно горене, хибридите и електромобили.

Обозначението  на мощността ще се отнася до всички модели на Audi в света: за коли с двигател с вътрешно горене, както и за електромобили и модели с хибридно задвижване. Новото обозначение ще показва мощността в киловатове. Моделната гама ще бъде разделена на степени на мощността – в комбинация от две цифри, които на пет степени ще показват мощността от с числата от 30 до 70.

Така например „30“ на задницата ще се отнася за моделите с мощност от 81 до 96 кВт. „45“ маркира мощностния диапазон от 169 до 185 кВт. Максимумът (над 400 кВт.) ще се обозначава с числото „70“. След числото ще бъде обозначена съответната технология на двигателя TFSI, TDI, g-tron или e-tron. Разбрахте ли? Не? Тогава продължаваме. Специално място в моделната гама ще бъде отделено на S- и RS-топмоделите, както и на Audi R8. Те запазват класическото си обозначение на имената и по този начин ще указват топмодела на дадена серия.

Защо се налага промяната? Обяснението идва от шефа на маркетинга на Audi Дитмар Фогенрайтер: „С нарастващото значение на алтернативните задвижвания обозначението на мощността ще загуби важността си за нашите клиенти. Ясната логика на бъдещото обозначение  ще ни позволи да разграничим моделите си по степени на мощността.“ А-ха. От есента на 2017 г. ще трябва да свикнем с новото обозначение – когато на пазара се появи Audi A8. 3.0 TDI с 210 кВт. ще бъде Audi A8 50 TDI, а разполагащият с 250 кВт. 3.0 TFSI ще се нарича A8 55 TSFI. До лятото на 2018 ще бъдат сменени обозначенията на всички модели.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >