Audi стартира производството на най-малкото Q

Най-малкият SUV на "четирите пръстена" ще бъде произвеждан в в основния завод на марката в Инголщад


4
юли
2016

Стартира серийното производство на нов модел в основния завод на AUDI AG в Инголщад – от конвейерите на производственото звено започва да слиза Audi Q2. С компактния SUV модел „made in Ingolstadt“ марката с четирите кръга на емблемата навлиза в изцяло нов пазарен сегмент и едновременно с това се ангажира с производството му в основния завод на марката в родния крайдунавски град. Технологични нововъведения като напълно автоматизираното модулно складово стопанство в звеното за финален монтаж спомагат за успешно справяне с нарастващата сложност на процесите в производствения комплекс.

Работниците и служителите на Audi произвеждат новия Audi Q2 на производствената линия на A3, като моделът преминава паралелно с Audi A3 през каросерийния цех, бояджийския процес и през халето за финално сглобяване. За изпълнението на тази задача са били необходими значителни преустройства в условия на работещо производство, както и ново планиране на логистичните процеси. Капацитетът на производството на модела Audi Q2 започва постепенно да се увеличава до достигане на 450 автомобила дневно. Audi инвестира в прилагането на новаторски технологии в производствените мощности в Инголщад, които спомагат за успешно справяне с нарастващата сложност на производствения процес. Преди пускането в производство на новия Audi Q2 например, в звеното за заключителен монтаж е инсталирано напълно автоматизирано модулно складово стопанство за елементите на задвижващия тракт, което увеличава наличния в завода складов капацитет.

При пазарната си премиера новият Audi Q2 ще предложи гама от шест двигателя – по три TFSI и TDI с максимална мощност между 85 кВт (116 к.с.) и 140 кВт (190 к.с.). Производственият комплекс на Audi в Инголщад е най-голямото производствено звено в рамките на концерна Audi и вторият по големина автомобилен завод в Европа. Всяка година в него компанията произвежда над половин милион автомобила – на всеки 30 секунди от конвейерите в Инголщад слиза по един нов автомобил с емблемата на Audi, а дневният капацитет на завода надхвърля 2 500 екземпляра. Новият Audi Q2 има значителен принос за гарантирането на бъдещето на производственото звено, укрепва конкурентоспособността на марката и допълва надолу гамата от Q модели.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин