Audi спъва появата на Golf R с 5-цилиндров мотор


24
мар.
2020

Изглежда e било твърде вероятно VW Golf R да се появи с 5-цилиндров двигател, но точно хората от Audi са попречили това да се случи. AUTO BILD ще ви даде информация.

Докато всички останали варианти на новия Golf вече са представени,  от Волфсбург все още ни карат да чакаме за острието на модела – Golf R. Междувременно изтекоха голям брой снимки и информация относно външността и мощността (вероятно две степени на мощност до 333 к.с.), но серийният модел ще ни бъде показан едва през втората половина на 2020 г. И ако зависеше от VW, той щеше да се появи с 5-цилиндров двигател – от Волфсбург са искали да монтират под капака на Golf R 2,5-литровия двигател TFSI на Audi. Така в най-мощния Golf щяхме да разполагаме с 400 к.с., но от Инголщадт са отхвърлили идеята.

Защо Audi не дават двигателя?

За отказа съществуват две причини. От една страна по този начин Golf R би се доближил много близо до Audi RS 3 по отношение на мощността, а в ценово отношение би останал значително по-изгоден.   От друга страна производството на двигатели в унгарския Гьор е сложно и скъпо, като няма да е лесно да започне направа на много по-голям брой мотори от този вид.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин