Audi представи съвместен проект с производителя на мебели Poliform


9
юни
2022

Италия се смята за страната на добрия вкус, а Милано несъмнено е световната столица на дизайна. Ежегодната Седмица на дизайна в Милано впечатляващо доказва, че северният италиански метрополис заслужава тази титла. Тази година, от 6 до 13 юни, международната общност на дизайнерите ще представи продукти и идеи за оформяне на настоящето и бъдещето. Audi ще бъде представено за девети път и ще покаже своята визия за мобилността на бъдещето.

Audi ще разкрие основното послание „Living Progress“ на площад Кордузио в сърцето на центъра на Милано. Там „Домът на прогреса“, който се помещава в историческата сграда „Меделан“, представлява обстановката, в която Audi представя своята визия за бъдещето на мобилността и обществото. В „Къщата на прогреса“ начините за постигане на устойчивост също ще бъдат обсъждани по време на панелни дискусии и изказвания през седмицата на панаира.

Повече от красив дизайн: дизайнът и важните въпроси на нашето време

Тъй като устойчивото развитие е една от най-неотложните задачи, пред които светът е изправен – Audi поема отговорността. Например в панелните дискусии в „Къщата на прогреса“ ще бъдат разгледани въпроси като как хората могат да живеят устойчиво, какво общо има дизайнът с това и каква роля може да играе Audi в тази насока. Вдъхновяващи идеи, например в областта на материалността, ще бъдат представени от Тициана Маури, ръководител на отдел „Цветове и тапицерии“ в автомобилния производител. Марк Лихте, ръководител на отдела за дизайн на марката Audi, казва: „Не мога да си представя по-подходящо място за това. Седмицата на дизайна в Милано показва по много начини как дизайнът влияе на всяка една област от живота ни. Само тук модерният дизайн се среща с традиционното занаятчийство, а италианската елегантност – с международните влияния.“

Два концептуални автомобила се представят за първи път в Италия

Редуциран дизайн с естетически език на формите и атмосфера, ориентирана към човека, са въплътени в два концептуални автомобила, които Audi представя за първи път в Италия: концепцията Audi grandsphere и концепцията Audi A6 Avant e-tron.

Просторният 5,35-метров концептуален седан Audi grandsphere съчетава елегантност, забавление и автоматизирано шофиране, а концептуалната студия A6 Avant e-tron дава конкретен поглед към бъдещия луксозен клас A6 с електрическо задвижване.

Audi си сътрудничи с производителя на мебели Poliform

Едва ли някоя компания на дизайнерската сцена споделя тази философия така, както производителят на мебели Poliform. Основана в Италия, компанията безкомпромисно поставя най-високите стандарти за естетика и качество. В резултат на това тя се превърна в една от най-влиятелните компании в индустрията в световен мащаб – така че е съвсем логично Audi и Poliform да си сътрудничат на Седмицата на дизайна в Милано: Под името „Audi x Poliform – Визия за мобилна частна сфера“ производителят на мебели представя своята идея за интериорен дизайн за концепцията Audi urbansphere. Концептуалният автомобил има най-големия интериор от всички предишни модели на Audi и е проектиран с участието на потенциалните клиенти в Китай и техните желания за градските агломерации по света.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин