Audi отпразнува 40 години Quattro с лимитиран специален модел Audi TT RS

1910
2020

Със строго лимитиран модел TT RS Audi ще отпразнува своя Quattro-юбилей. По желания автомобилът се предлага дори и без задна седалка.

Макар, че е напълно възможно следващото Audi TT да бъде електрически автомобил, хората от Audi се развихрят: за 40-годишния юбилей на Quattro от Инголщадт ще пуснат лимитиран специален модел TT RS, като по този начин ще отдадат почит на големите успехи в моторния спорт през 80-те години на миналия век. Jahre. Das hat es mit dem

Първо най-важното: мощността на „Audi TT RS 40 Jahre quattro“ оста същата и при специалния модел – 400 к.с. Хората от Инголщадт не са правили промени по 5-цилиндровия мотор и залагат на доказаните динамичните характеристики. Все пак има едно изключение: максималната скорост на специалния модел е увеличена на 280 км/ч. Иначе TT RS 40 Jahre quattro има промени основно по отношение на външността. TT е лакиран в цвят „алпийско бяло“ и има фолио на Auto Sport. И двете неща напомнят на Audi Sport quattro S1, с което през 1987 г. Валтер Рьорл спечели планинското състезание в Щатите Pikes Peak.

Аеродинамични извивки за специалното TT

В настоящето Audi са оборудвали TT RS с разположен в средата на предния капак карбонов вентилационен отвор. Разработен в аеродинамичния канал пакет Aero, включващ странични елементи в предната броня и сплитер, подпомага TT при управляемостта в завоите. При специалния модел страничните прагове са с допълнителни елементи, задницата е оборудвана с фиксирано крило и дифузьор. Резултатът: почти девет килограма допълнително притискане на предната ос и почти пет килограма – на задната. За спортната визия допринасят надписите Quattro по вратите, както и юбилеен надпис в частично матираните задни триъгълни прозорци. От  Audi са предвидили за специалния модел лакирани в бяло 20-цолови джанти, приютяващи лакирани в червени спирачни апарати.

Който иска да използва своя Audi TT RS 40 Jahre quattro само като двуместен модел, може да махне задната седалка. Освен подобрената здравина, предпазната клетка ще ви донесе предимство от 16 килограма. Освен това специалният модел разполага със спортен волан и покрити с алкантара тапицерии на вратите. Като контрастен цвят е избран белия, а на нивото на раменете седалките са със специална бродерия. На скоростния лост на трансмисия S tronic от Audi са предвидили номериран плакет.

Ако желаете да се сдобиете с един от строго лимитираните екземпляри на Audi TT, трябва освен да побързате, да разполагате и с необходимата сума. От Audi ще продадат само 40 бройки от лимитирания специален модел. Цената стартира от 228 000 лв. Поръчките вече могат да се правят.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин