Audi, отвлякох автомобила ви!


17
май
2021

ДОСЕГА ШЕФЪТ ме караше да се усмихвам или ме отчайваше. Сега е на път да ме вкара в ареста.
Да, така да се каже, аз отвлякох един автомобил. Не съм възнамерявал да искам обаче откуп, не съм изнудвал никого, просто исках да му се насладя.

После обаче се появи шефът: Май, разкажи какво се случи. Сега моля само за едно нещо: за милост. Тъй като трябваше да го направя: СТАВА ДУМА ЗА ЛЮБОВ.

Този e-tron GT не е просто някакъв автомобил, това е най-красивият модел, създаден от шеф-дизайнера на Audi Марк Лихте.

Всъщност влюбването се случи през есента на 2019 г. – тогава Лихте ми показа проекта си, който веднага събуди моето любопитство. Да, много е дълъг, 4,96 метра, тоест по-дълъг от VW Bus. Но пък толкова нисък – 1,38 метра!
Сега се намирам в Инголщат, а целта на моето посещение а ла нападение: възможно ли е ръководителят на проекта да ми разясни своята „рожба“? Всъщност Денис Шмиц (49) изобщо не би трябвало да го прави, аз самият мога да си представя как се движи електрическото Audi, все пак познавам неговия събрат Porsche Taycan. Въпреки това ще врътнем едно кръгче. RS моделът има мощен електромотор на предната ос (238 к.с.) и един още по-мощен на задната (456 к.с.), като общо това прави системна мощност от 646 к.с. Това е достатъчно за спринт от 3,3 секунди до 100 км/ч; няма как да го тестваме: зимни гуми, мокра настилка. 830 Нм максимален въртящ момент, грандиозно усещане от състояние на покой.

Чекмедже в пресзоната на Audi – тук се намира ключът към щастието. Мамо, наложи се да го направя. Все някога ще ти обясня!
Подземен гараж на Audi, тук са скрили e-tron GT
Покрили са го и със спален чувал! e-tron GT е прекалено красив, за да бъде крит
Много черно, малко сребристо – и оранжево на най-важните места! Audi, моля, продавайте го и с тази маскировка на прототип!

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин