Audi обнови RS 5 Coupé и RS 5 Sportback

0804
2020

С много нови детайли в дизайна и нова концепция на управление обновените Audi RS 5 Coupé и RS 5 Sportback приемат дизайнерския език на големите си „събратя“ RS 6 Avant и RS 7 Sportback. За управлението в кокпита е използван 10,1-инчовият тъчскрийн на системата MMI, а за върхова динамика при шофиране се грижи битурбо V6 с 331 кВт (450 к.с.). И двата RS-модела се изстрелват от 0 до 100 км/ч за 3,9 сек, а по желание на клиента ограничението на максималната скорост от 250 км/ч може да бъде премахнато и тя да бъде 280 км/ч.

Новата радиаторна решетка е по-плоска и по-широка, мрежата й със специфичната шарка тип „пчелна пита“ е решена в черен гланц, а въздуховодите в предния капак напомнят на класическото Sport Quattro от 1984. Като алтернатива на матричните LED-фарове клиентите могат да поръчат лазерни светлини. Познавачите веднага ще забележат новите специфични за RS-брони, както и новия дифузьор отзад.

От Audi обещават, че управлението на системата MMI посредством тъчскрийна щяло да бъде интуитивно като при смартфон с много удобна структура на менютата. Ако клиентите поръчат системата MMI Navigation plus, при изгледа RS Monitor шофьорът ще бъде информиран за температурата на двигателя и трансмисията, както и за стойностите на надлъжното и на напречното ускорение и за налягането на гумите.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин