Audi може да спре A1, но пък да пусне електрическо A2


16
февр.
2021

Audi обмисля евентуалното спиране на малкия автомобил A1. Затова пък има изгледи за нова среща с A2 – като електромобил.

Audi A1 вероятно ще бъде спрян от производство. Това е било загатнато пред медиите от шефа на Audi Маркус Дюсман. В момента в концерна има много други малки автомобили на останалите марки, които се продават добре. A1 се конкурира с VW Polo, Skoda Fabia и Seat Ibiza. От известно време малките коли не са толкова атрактивни за производителите – маржовете на печалба при тях са малки. Същевременно трябва да бъдат спазвани граници на вредни емисии, а клиентите очакват по-добро оборудване на ниска цена. Като нов базов модел в света на Audi Дюсман посочи най-малкия SUV Q2.

Изглежда обаче от Audi работят и по електрически наследник на А2. Като образец може да послужи дизайнерската студия AI:me от 2019 г. Шефът на Audi спомена, че се дискутира появата на електрически А2 или А3. „Може би не с точно този дизайн, но аз лично харесвам A2.“ Дюсман каза също така, че през следващите години ще бъдат спрени още двигатели с вътрешно горене, за да се избегне припокриване със съответните електрически версии на моделите.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >